Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Stad Leuven is op zoek naar 2 Adviseurs Personeel

Leuven. Eeuwenoud, springlevend! Dagelijks staan ongeveer 1100 gemotiveerde medewerkers klaar voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Een boeiende uitdaging waaraan ook jij kan meewerken!

Om ons team te versterken zijn we momenteel op zoek naar 2 Adviseurs personeel - statutair

Je coördineert als adviseur personeel projecten op vlak van personeelsbeheer en HR. Je bereidt projecten inhoudelijk voor en begeleidt en ondersteunt de stadsdiensten bij de uitvoering, implementatie en verankering ervan. Daarnaast werk je beleidsvoorstellen en -nota’s uit die zich kunnen situeren in verschillende domeinen van personeelsbeheer en HR. Vanuit het beleid werk je verdere initiatieven en acties uit, creëer je hiervoor het nodige draagvlak en implementeer je deze in de organisatie. De projecten zijn divers. In de lopende projecten ligt de nadruk enerzijds op de automatisering en digitalisering van de werking van de directie en anderzijds op beleidsinhoudelijke thema’s zoals fietslease, diversiteit, (talent)ontwikkeling. De adviseurs personeel die we op korte termijn aanwerven worden op de beide types projecten ingezet.

Profiel:

  • Je hebt een masterdiploma.
  • Je hebt minstens 3 jaar beroepservaring als trekker van automatiseringsprojecten én als trekker van inhoudelijke projecten op vlak van personeelsbeheer of HR. Deze ervaring kan gelijktijdig verworven zijn.
  • Je kan goed samenwerken, bent analytisch ingesteld en klantgericht.
  • Je overtuigt inhoudelijk en door je aanpak. Je denkt vooruit en kunt op een strategisch niveau meedenken wat betreft personeelsbeheer en HR.
  • Je onderneemt gericht actie om je doelstellingen te bereiken.

Interesse?

Wil je de uitdaging aangaan? Aarzel dan niet en surf naar www.leuven.be/vacatures voor meer informatie en voor het verplichte sollicitatieformulier. Solliciteren kan tot en met 12 juni 2018.
Het mondelinge gedeelte met case zal plaatsvinden op 18 of 22 juni 2018. Het mondeling gedeelte wordt voorafgegaan door een cv-screening.

Stad Leuven voert een geïntegreerd personeelsbeleid met oog voor diversiteit. Wij selecteren kandidaten op basis van hun competenties, ongeacht leeftijd, handicap, religie, geslacht of afkomst.

Stad Leuven