Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

OCMW Leuven is op zoek naar een deskundige werving en onthaal (statutair verband)

Wat houdt je functie in?

Als goede communicator stem je de personeelsnoden met de verschillende departementen af. Je zoekt de beste advertentiekanalen en zet acties op touw om de vacatures van OCMW en Zorg Leuven bekend te maken. Je denkt hiervoor ook out of the box. Je werkt een selectieprogramma uit in samenwerking met externe kantoren en volgt de procedure administratief op.
Voor knelpuntberoepen (zorgkundigen, huishoudhulpen dienstencheques, kinderbegeleiders, … ) en tijdelijke vacatures voer je de selectiegesprekken samen met de betrokken leidinggevende en motiveer je schriftelijk wie de beste kandidaat op de plaats is.  Daarna besteed je ook aandacht aan het voeren van feedbackgesprekken met kandidaten.


Je bent vlot aan de telefoon, doet aan de kandidaten een jobaanbieding en volgt deze op, geeft hen een warm onthaal in de organisatie en maakt hun personeelsdossier administratief in orde. Je werkt binnen een klein team. Omdat je verantwoordelijk bent voor verschillende procedures gelijktijdig zorg je voor een goed overzicht en brief je regelmatig je collega’s. We zijn een lokale overheid waarbij procedures strikt gevolgd moeten worden waardoor ook nauwkeurigheid extra belangrijk is.  Maar laat dit je zeker niet afschrikken want er is voldoende ruimte voor eigen initiatieven die we samen met de organisatie kunnen uitwerken.


Welk profiel zoeken we?

Aanwervingsvoorwaarden:
Je beschikt over een bachelordiploma in HR of personeelswerk OF Je beschikt over een ander bachelordiploma (of daarmee gelijkgesteld onderwijs) gecombineerd met minstens 3 jaar werkervaring in personeelswerk (loopbaanbegeleiding, vorming, personeelsadministratie, selectiegesprekken, …). In beide gevallen is kennis van selectietechnieken vereist.  Dit wordt getoetst tijdens de selectieprocedure.

Wat bieden we je aan?

1. Loon en statuut

  • Aanstelling in statutair verband met een inlooptijd van 6 maanden.  Na een gunstige evaluatie volgt een benoeming.
  • Voltijdse of deeltijdse tewerkstelling is mogelijk.
  • Als je slaagt voor de selectieproef word je opgenomen in een wervingsreserve (3 jaar geldig, mogelijks verlengbaar). Bij een nieuwe vacature contacteren we de kandidaten op deze lijst in volgorde van hun behaalde resultaat.
  • Je startloon is afhankelijk van je anciënniteit. Geldelijke anciënniteit opgebouwd in de publieke sector neem je onbeperkt mee, relevante privéanciënniteit wordt beperkt tot 10 jaar.

De functie is ingeschaald op niveau B1-B2-B3:
- Loon van minimum € 2412,49 bruto per maand o.b.v. 0 jaar anciënniteit.
- Loon van minimum € 2761,11 bruto per maand o.b.v. 10 jaar anciënniteit
Tweejaarlijks krijg je bij een positieve evaluatie een lichte verhoging.
Ben je geslaagd in het mondelinge gedeelte van de selectie?  Contacteer ons gerust voor een loonsimulatie op jouw maat.

2. Aanvullende voordelen

Maaltijdcheques van 8 EUR, met een eigen bijdrage van 1,14€; Fietsvergoeding of gratis openbaar vervoer van en naar het werk; Gunstige verlofregeling: 35 vakantiedagen bij voltijdse tewerkstelling; Glijdende werkuren; Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; Gratis hospitalisatieverzekering voor jezelf, interessante aansluitingstarieven voor je gezinsleden; Samenaankoopdienst KUL vb. kortingen bij pretparken, handelaars, …

Hoe solliciteren?

Solliciteren kan je tot en met 17 december 2017.  Je doet dit online via de link www.ocmw-leuven.be/vacatures (klik daarna op “HIER” en klik door naar de vacature). Laad volgende documenten zeker op bij je sollicitatie: Nederlandstalige motivatiebrief; Uitgebreid en overzichtelijk Nederlandstalig CV (Licht de gevraagde ervaring en/of kennis uitgebreid toe!); Kopie van het vereiste diploma (zie pg.1 ‘Welk profiel zoeken we’); De ingevulde préselectieve proef. Opgelet, bij een onvolledige of laattijdige kandidatuur word je niet uitgenodigd voor de selectieprocedure. Tijdens de selectie zal je steeds via mail op de hoogte gebracht worden van de verdere stappen en afspraken in de selectieprocedure.


Wens je meer informatie over de selectieprocedure,de functie-inhoud of het online solliciteren, neem dan gerust contact op met de dienst Werving & Onthaal per telefoon 016 24 82 82.

OCMW Leuven