Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nationale Loterij is op zoek naar een Compensation, Benefits & Absence Manager

De missie van de Nationale Loterij bestaat erin om de markt van betaald spel op een gerichte manier te kanaliseren door spelplezier aan te bieden aan de Belgische populatie ouder dan 18 jaar via amusante spelen, die sociaal verantwoord zijn en waarvan de opbrengsten herinvesteerd worden in de maatschappij. Binnen een gereguleerde context biedt de Nationale Loterij een gewaardeerde financiële steun aan organisaties en evenementen van openbaar belang, en worden de subsidiegelden toegekend aan een zeer brede waaier van initiatieven in de sociale sector, in de sport, in de cultuur, voor het gezin, in de wetenschap en duurzame ontwikkeling. Dit alles kan enkel als de Nationale Loterij dé referentie in de kansspelmarkt blijft door het verzekeren van haar onberispelijke en betrouwbare reputatie enerzijds,  en door  het aanbieden van de beste spelervaring aan haar spelers via een gediversifieerde waaier van kanalen en producten  anderzijds. Hiertoe zetten we onze interne transformatie naar “player centric” en efficiënt werken verder.

Momenteel zijn wij op zoek naar een m/v collega, die binnen HR, verantwoordelijk zal zijn voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van het Compensation, Benefits & Absence–beleid.

De kern van deze boeiende en uitdagende opdracht bestaat uit:

  • het optimaliseren van een beloningspolitiek die marktconform is, rekening houdend met markttendensen en de HR-strategie;

  • het initiëren en uitwerken van projecten inzake Compensation & Benefits;

  • het coördineren, organiseren en beheren van de verschillende activiteiten van de dienst (beheer payroll, groepsverzekeringen, afwezigheden, personeelsadministratie) naargelang de prioriteiten en bekwaamheden van elk, en de noden van de organisatie

dit alles met als doel een efficiënte en doeltreffende service te kunnen bieden die beantwoordt aan de kwaliteitseisen van de organisatie binnen de gestelde termijnen en binnen de budgettaire enveloppe.

Je initieert en coördineert de projecten met betrekking tot Compensation & Benefits in samenwerking met een team van interne mensen en externe partners om een modern en aangepast personeelsbeleid te voeren en alle projecten op een efficiënte manier tot een goed einde te brengen (b.v. salarisbenchmarkstudies, overheidsopdrachten in je vakgebied). Je analyseert de processen binnen jouw team en doet verbetervoorstellen.

Je treedt op als intern specialist inzake Compensation & Benefits en volgt voortdurend de meest recente ontwikkelingen en tendensen binnen je vakgebied op. Tevens zie je toe op de naleving van de beleidslijnen en richtlijnen binnen je vakgebied. Je houdt toezicht op de correcte toepassing van de verplichtingen van de werkgever op het vlak van fiscale wetgeving en sociale zekerheid.

Je onderhoudt informele en formele contacten met de syndicale partners om zo mee te bouwen aan een positief sociaal klimaat en mogelijke spanningen te voorkomen.

Je hebt ervaring in het coachen en motiveren van een klein team (4 personen)  van experten en weet hun competenties, vaardigheden en knowhow optimaal te ontwikkelen en te benutten om als een goed functionerend team te werken.

Jouw profiel

Je bent houder van een masterdiploma en hebt een 5-tal jaar relevante ervaring binnen een middelgroot Belgisch bedrijf. Je hebt een grondige kennis van de Belgische sociale wetgeving, loonberekening, personeelsadministratie, groepsverzekeringen en beloningsbeleid. Je hebt ervaring in sociale dialoog, bent service-minded, resultaatgericht en hebt ervaring met complexe rapporteringen Je bent nauwkeurig, analytisch en cijfermatig aangelegd teneinde het personeelsbudget optimaal te beheren. Je bent tevens zorgvuldig en discreet in het beheren van vertrouwelijke gegevens. Je bent vlot tweetalig NL/FR in woord en schrift. Je werkt vlot met de laatste MS Office applicaties : vooral een stevige kennis van Excel is vereist.

Je bent een ervaren people manager maar tevens ook een echte teamplayer. Je stelt je flexibel op en durft te innoveren. Je slaagt erin om technische materie op een eenvoudige manier uit te leggen.

Ons aanbod

Wij bieden een contract van onbepaalde duur, een marktconforme wedde aangevuld met tal van extralegale voordelen en de mogelijkheid tot het verdienen van een bonus.

Interesse?

Solliciteer dan via www.geefjezelfkansen.be (uw CV en een motivatiebrief in het Nederlands toevoegen)

Nationale Loterij