Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Unit-T zet in op interne mobiliteit

Unit-T zet in op interne mobiliteit

Als technologiebedrijf wil Unit-T innovatiever worden. Dat gebeurt onder meer door opleidingen die goed zijn voor zowel de interne mobiliteit als de retentie.

Unit-T is een installateur van telecommunicatie en gespecialiseerde leverancier van technologieën. Voor de opleidingen doet Unit-T een beroep op steun van het Europees Sociaal Fonds. Dat fonds financiert projecten en organisaties in Europa die beroepsopleidingen bevorderen. De opleidingen van het interne opleidingscentrum van Unit-T worden ondersteund door de VDAB, Volta en Cevora.

Bore-outs voorkomen

De focus blijft niet langer op startende werknemers. Nu komen ook de huidige werknemers in beeld. Unit-T gelooft in de kracht van innovatie die interne mobiliteit met zich meebrengt.

"We willen onze medewerkers bovendien tegemoetkomen in hun wensen en rekening houden met job bore-outs. Daarom voeren we regelmatig tevredenheidsenquêtes uit,” aldus hr-manager Steven Genné. Hij verwijst naar twee tevreden medewerkers.

Interne mobiliteit maakt werknemers gelukkig

Tom Devogelaere (29) groeide door tot coach en opleider voor de installatie van slimme thermostaten. Ondertussen stuurt hij een team van 60 installateurs aan. “Ik startte als technieker en volgde een interne training om me om te scholen tot thermotechnieker. Enkele maanden later kreeg ik de kans om expert te worden voor plaatsing van slimme thermostaten. Een tijdje later groeide ik door tot nationale coach in dit vak.”

Ook Koenraad Rouwenhorst verruilde zijn job als technieker en ging op zoek naar iets nieuws. “Toen er een vacature vrijkwam bij dispatching, vroeg mijn manager of ik niet geïnteresseerd was in de positie. Na een dagje training startte ik als dispatcher voor slimme thermostaten. Het is heel fijn om die groeikansen te krijgen.”