Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Zouden zelfrijdende auto's stress verlagen?

Zouden zelfrijdende auto's stress verlagen?

Autonome auto’s zouden toch fantastisch zijn voor de productiviteit, niet? Zelf zit ik eigenlijk al een beetje te wachten op het moment dat ik kan plaatsnemen … op de achterbank. Een aantal mensen denkt dat we daar nog een heel eind vanaf zijn en een tweede groep vindt het helemaal niet cool om de controle van hun egoversterkend statussymbool af te staan.

De eerste groep heeft stof tot nadenken aan onder meer het bericht van Bloomberg over pendelaars die in Phoenix naar het werk rijden in zelfrijdende Chrysler Pacifica minivans. Daar gaat het om een experiment van Waymo, de zelfrijdende-auto-afdeling van Alphabet (de holding boven Google’s etc). Voor het eerst zullen gewone gebruikers interageren op weg naar het werk met autonome voertuigen.
Nog meer grote spelers bereiden de productie voor van autonome auto’s. Bloomberg noemt General Motors dat tegen 2019 gerobotiseerde taxi’s wil maken van elektrische Chevy Bolts. Uber Technologies Inc. bestelde een paar tienduizend Volvo XC90’s etc.
Zitten uw medewerkers daar op te wachten? Een bevraging uit 2015 door Venson Automotive Solutions leert dat ruim zes op tien bezitters van bedrijfswagens de optie van een zelfrijdende auto zouden verwelkomen.

Velen zien deze voordelen: 
- minder stress;
- vrijheid om te werken tijdens de trip;
- meer veiligheid;
- minder verantwoordelijkheid voor ongelukken. 55 procent denkt dat het aantal ongelukken zou dalen.

Benieuwd wat HR-professionals ervan denken.