Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Zachte landingsbanen geen succes

Zachte landingsbanen geen succes

Tempo Team polste werkgevers en werknemers naar hun bereidheid om terug te schakelen, bijvoorbeeld met de regeling 'zachte landingsbaan'. Vier werknemers op de tien zijn daartoe echter niet bereid als ze daarvoor moeten inleveren, zo blijkt uit de bevraging door Tempo-Team.

Wat houdt de zachte landingsbaan in?

Eind november schreef SD Worx er het volgende over: bij een zachte landingsbaan schakelt een medewerker van 58 jaar of ouder over naar een minder belastende job. Ook minder uren presteren is een optie, al geldt hier een leeftijdsgrens van 60 jaar. In beide gevallen verliest de werknemer een deel van het loon.

De voorwaarden voor een zachte landingsbaan worden collectief geregeld: via het arbeidsreglement of een cao. Daarin worden ook de afspraken over de vergoeding vastgelegd. Als werkgever kun je immers een bedrag toekennen om het loonverlies deels te compenseren, of het Fonds voor Bestaanszekerheid neemt de vergoeding voor zijn rekening. Op de vergoeding betaal je geen sociale bijdragen.

De zachte landingsbanen zijn echter geen groot succes: tot op vandaag sloot enkel de metaalsector een cao af. Om daar verandering in te brengen, breidt de federale regering het systeem op 1 januari 2019 uit. Indien er geen sectorale cao is, volstaat vanaf dan een individuele overeenkomst tussen de medewerker en de werkgever.

Bron: Geert Vermeir, Landingsbanen: dit zijn de wijzigingen vanaf 1 januari 2019