Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Werknemers Italiaanse groep krijgen bonus voor baby

Werknemers Italiaanse groep krijgen bonus voor baby

Ieder van de ruim 550 medewerkers van de Italiaanse zuivelproducent Brazzale Group die moeder of vader wordt, krijgt een babybonus. De bonus bedraagt een maandloon.

Voorzitter Roberto Brazzale wil de economische inspanning belonen van nieuwe ouders en hen ook duidelijk maken dat het bedrijf gelukkig is als zij erin slagen "hun levensplan te realiseren", want dat "blijft het belangrijkste". De retailgroep actief in Italië en Tsjechië verwelkomt met veel enthousiasme nieuwe geboorten en wil alles doen voor "een sereen ouderschapsverlof".

De voorzitter is ook bezorgd om de historisch lage geboortecijfers in Italië, één van de laagste in Europa. Hij noemt als oorzaken de economische crisis, de algemene instabiliteit en de hoge werkloosheid.

De bonus van Brazzale komt bovenop die van de overheid en wordt uitgekeerd na de zevende maand zwangerschap, of bij adoptie van een minderjarige. De voorzitter noemt het nog een kwestie van sociale verantwoordelijkheid van bedrijven. Alle medewerkers van de groep, 238 in Italië en 315 in Tsjechië, komen in aanmerking voor de maatregel.