Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Vijf voordelen van een beleid inzake genderdiversiteit

Vijf voordelen van een beleid inzake genderdiversiteit

In het licht van de Internationale Vrouwendag van 8 maart toont het Hays Gender Diversity Report aan dat een beleid inzake genderdiversiteit een positief effect heeft op mannen én vrouwen. Jammer genoeg geven 38% van de respondenten aan geen beleid ter zake te hebben.

Hays ziet vijf belangrijke voordelen van een genderdiversiteitsbeleid:

1. Meer positiviteit op de werkvloer
Werknemers krijgen het gevoel dat er plaats is voor zelfpromotie en communicatie op de werkvloer. Ze geloven dat er een gelijke verloning is, onafhankelijk van het geslacht. Vrouwen klimmen gemakkelijker naar boven.

2. Vrouwelijke ambitie wordt aangemoedigd

Vrouwen worden aangemoedigd hun carrière te ontwikkelen.

3. Focus ligt op de zelfpromotie van werknemers

Een goed beleid, inclusief begeleiding en netwerken, zorgt ervoor dat mannen en vrouwen niet enkel het gevoel hebben dat ze kunnen opklimmen. Hun motivatie en voldoening worden ook versterkt.

4. Verkleinen van de genderkloof

De kloof tussen de geslachten verdwijnt langzaam maar zeker bij het voeren van het juiste beleid. Medewerkers worden op gelijke voet gezet en heikele kwesties worden bespreekbaar.

5. Mannen en vrouwen hebben er baat bij

In een bedrijf met de juiste genderhouding zullen mannen én vrouwen de vruchten plukken van het succes. Ook dit versterkt uiteindelijk hun beider motivatie en voldoening.