Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Vijf manieren waarop HR digitaal gas kan geven

Vijf manieren waarop HR digitaal gas kan geven

De studie ‘The Digital Employee and You’ van Oracle bestudeerde de online-interacties die moderne consumenten hebben met bedrijven en organisaties. Digitale medewerkers verwachten een vergelijkbare service van HR.

Door de state-of-the-art oplossingen die de digitale werknemer verwacht te omarmen, kunnen HR-professionals hun efficiëntie verhogen. Hieronder volgen enkele suggesties uit het rapport om dit mogelijk te maken.

1. Persoonlijke communicatie
Pas je communicatiemethodes aan die van de digitale werknemer aan. Dat is misschien wel de belangrijkste manier waarop HR eenvoudig kan aansluiten bij de digitale medewerkers. Die zijn geneigd positiever te reageren op persoonlijke boodschappen. Stuur hen dus alleen relevante, belangrijke informatie.

2. Data helpen bij het bouwen van een relatie
Ondersteun boodschappen met relevante gegevens. Probeer zoveel mogelijk data te verzamelen, beoordeel deze en gebruik ze om in te spelen op individuele behoeftes en om eventuele aanbevelingen te onderbouwen bij feedbacksessies.

Het rapport adviseert ook om de frequentie van feedback te verhogen. Digitale medewerkers werken vaak buiten de reguliere tijden en waarderen het om feedback te ontvangen over het functioneren. Dit helpt hen om zich verbonden te voelen met het bedrijf als ze niet op kantoor zijn.

3. Niet alleen digitale relaties
Tijd investeren in face-to-facemeetings met elke medewerker afzonderlijk is meer dan ooit relevant. Het helpt de kloof te overbruggen die virtuele werkplekken creëren. Als bedrijf vind je best een manier om de aanvullende kennis die je hiermee opdoet, op te slaan en te beheren. Dat kan helpen bij een sterkere persoonlijke toets bij toekomstige digitale communicatie.

4. Flexibiliteit = vriend
Als er één ding is dat digitale medewerkers waarderen, is het wel flexibiliteit. Maak de HR-diensten makkelijk toegankelijk door realtimetoegang te geven tot HR-informatie, op het moment dat zij dat willen. Het kan gaan om het automatiseren van simpele transacties of toegang geven tot achtergrondinformatie, bijvoorbeeld door medewerkers via hun smartphone en via de cloud direct toegang te geven tot belangrijke HR-informatie. De cloud maakt het mogelijk om medewerkers buiten kantoor dezelfde hulpmiddelen te geven als medewerkers op kantoor.

5. Samenwerken in virtuele teams
Ga een stap verder met flexibiliteit: digitale medewerkers willen graag werken, delen en samenwerken in virtuele teams. Dit is wat ze gewend zijn in hun privé-omgeving en wat een goede digitale werkomgeving ook zou moeten bieden.

Het werken in virtuele teams helpt digitale medewerkers zich verder te ontwikkelen. Het staat flexibiliteit toe en geeft medewerkers ook een zekere controle over hun eigen ontwikkelingstraject. Dit maakt van leren een gemeenschappelijke ervaring.

Bron: Oracle, The Digital Employee and You