Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Video vervangt klassiek cv: gemengde reacties

Video vervangt klassiek cv: gemengde reacties

Sommige aanbieders menen dat het nuttig is dat kandidaat-werknemers een video insturen in plaats van een klassieke cv omdat de sollicitanten veel sneller hun persoonlijkheid kunnen tonen. Daar is professor Human Resources Management Ralf Caers het niet mee eens.

Walibi zoekt voor komend seizoen 600 medewerkers. Geïnteresseerden moeten solliciteren via een video waarin ze antwoorden op verschillende vragen. Antoine Stasse, HR Officer van Walibi zegt in Het Nieuwsblad dat Walibi daarmee meteen kan zien hoe kandidaten zich uitdrukken en of ze de juiste drive hebben. 

Bewerkt

Dat een video bij sollicitaties beter zou werken dan een cv, klopt niet. Dat zei Ralf Caers in het programma Hautekiet op Radio 1. Hij is professor HRM aan de KU Leuven en Senior Lecturer aan de University of Seychelles. Wetenschappelijk onderzoek zou aantonen dat je niet noodzakelijk beter de persoonlijkheid van de sollicitant kan afleiden via zo’n video. Video’s kunnen immers gemakkelijk bewerkt worden. Je kan het duizend keer opnemen en de beste versie opsturen, meent Caers. Zo denken werkgevers dat iemand een vlotte kerel is, terwijl dat misschien helemaal niet klopt.

Nog nadelen

Bij een video kunnen ook zaken meespelen die bij een klassieke cv niet worden bekeken. Zo vreest Ralf Caers dat een minder aantrekkelijke kandidaat minder kans zou kunnen maken. “Maar ook zaken als tattoos, obesitas of de kwaliteit van de stem vallen plots op. De vraag is dus of interviewers zich niet gaan laten leiden door de persoonlijke voorkeuren of door stereotiepen. Er zijn nog veel nadelen en net daarom is het video-cv niet doorgebroken."

Bron: VRT NWS