Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Verwar bevlogenheid niet met werkverslaving

Verwar bevlogenheid niet met werkverslaving

Leer werkverslaafden te herkennen en verwar hen zeker niet met bevlogen medewerkers, zo adviseert Hermina Van Coillie van HR-dienstverlener Securex.

In een blog vertelt de onderzoeksexperte van Securex over een recente presentatie van Prof. Dr. Wilmar Schaufeli. Volgens deze gedragspsycholoog speelt een werkverslaving zich af op drie niveaus.

  • Ten eerste is er de cognitieve verslaving aan het werk. Werken wordt bijna een obsessie: u denkt er bijna de hele tijd aan.
  • Ten tweede is het ook gedragsmatig zeer zichtbaar: u werkt gewoon heel veel, steekt heel veel tijd in uw werk en doet dit heel vaak ten koste van uw privéleven.
  • En tot slot is er nog de emotionele component: u voelt zich schuldig als u niet werkt.

Een workaholic lijkt heel sterk op een ‘bevlogen’ werknemer. Ze werken beiden even hard, maar tegelijkertijd is hij bijna het omgekeerde ervan.

  • Waar een bevlogen werknemer plezier vindt in zijn werk zonder erdoor geobsedeerd te zijn, vindt een workaholic minder plezier in zijn werk, maar wordt hij gedreven door een gevoel van dwang. Een dwang die hij zichzelf oplegt.
  • Een bevlogen werknemer wil ook altijd bijleren, zelfs van zijn fouten, terwijl een workaholic vooral zal vermijden om fouten te maken (en ze zelfs verbergen) en zijn deadlines wil halen.
  • Bevlogen werknemers vinden veel plezier in hun werk, kunnen goed delegeren en zijn efficiënt, terwijl workaholics vaak gespannen en angstig zijn, niet graag delegeren en zich verliezen in details.

Bron: Hermina Van Coillie, Een workaholic of een geëngageerde werknemer in uw team, wat kiest u?