Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Uitzendactiviteit valt licht terug in september

Uitzendactiviteit valt licht terug in september

Naast berichten over een vertragende economie, blijkt nu ook dat in september 2018 het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid licht afnam met -0,01% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Federgon, de sectorfederatie van de hr-dienstverleners, schrijft de lichte daling toe aan een negatieve evolutie van het aantal gepresteerde uren in het bediendensegment met -0,14%, en een bescheiden toename in het arbeiderssegment met +0,09%.

In vergelijking met september van vorig jaar tekende de uitzendsector een daling op van -0,89%. Dat is het resultaat van een afname van de activiteit met -1,61% in het arbeiderssegment en een kleine toename van +0,15% in het bediendensegment.

De Federgon-index bereikte 114,03 punten in september 2018 tegenover 114,04 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.