Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

VDAB-topman herverkozen tot voorzitter Europees Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten

VDAB-topman herverkozen tot voorzitter Europees Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten

VDAB-topman Fons Leroy is opnieuw verkozen tot voorzitter van het Europees Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten. In juni 2016 viel hem die eer een eerste keer te beurt, vandaag heeft de Board van het Netwerk unaniem groen licht gegeven voor een verlenging van zijn mandaat.

Het Europees Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten kreeg in 2014 een formele erkenning van de Europese Raad en het Europees Parlement. Het Netwerk

  • levert beleidsrelevante inzichten aan voor het Europese werkgelegenheidsbeleid;
  • ondersteunt de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit en
  • bevordert de professionalisering van de publieke tewerkstellingsdiensten.

Benchlearning

De samenwerking binnen het Netwerk versterkt de aanpak van gezamenlijke uitdagingen, zoals de integratie van vluchtelingen of de activering van langdurig werkzoekenden. Een hoeksteen van het Netwerk is de ‘benchlearning’, een combinatie van benchmarking en mutual learning, waarbij de leden elkaar beoordelen en inspireren vanuit een gezamenlijk streven naar een grotere performantie.

Het werk is niet af

Fons Leroy blikt tevreden terug op de voorbije twee jaar waarin een aantal stappen naar meer samenwerking tussen de Europese publieke arbeidsbemiddelingsdiensten is gezet: "Het gebruik van dezelfde competentietaal is daar een voorbeeld van. Maar het werk is nog niet gedaan."

Als belangrijke uitdagingen ziet hij:

  • de rol van de publieke tewerkstellingsdiensten in de digitale werk-wereld;
  • de implementatie van de skills agenda en
  • de integratie van kansengroepen.

Goed voor zowel werkgevers als werknemers

Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werk, feliciteert Fons Leroy en is "blij dat hij in de nieuwe termijn van twee jaar zijn succesvolle werk voor een sterkere samenwerking tussen de Europese arbeidsbemiddelingsdiensten kan voortzetten, die zowel de Europese werknemers als de werkgevers ten goede komt.”