Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

VDAB en Odyn lanceren de Odyn Talent-Tinder

VDAB en Odyn lanceren de Odyn Talent-Tinder

Odyn, een Limburgse start-up, lanceert in samenwerking met VDAB de Talent-Tinder van de arbeidsmarkt, de tool die spelenderwijs inzicht geeft in talenten. Nadien matcht Odyn de deelnemer met interessante werkuitdagingen of leerkansen én beloont hem of haar daar ook nog eens voor met Talent Coins.

Waarom de Talent-Tinder?

"Om onze dienstverlening te verbeteren zoeken we altijd naar innovatieve manieren. Het competentiegericht matchen passen we al geruime tijd toe binnen de reguliere dienstverlening van VDAB. De Talent-Tinder heeft de verdienste om dit eenvoudig, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te doen. De gebruiker heeft niet eens het gevoel met analyses bezig te zijn. VDAB stelt zijn diensten ter beschikking via open services om de match mogelijk te maken", zegt VDAB-topman Fons Leroy.

Gamification

De Talent-Tinder zet volop in op gamification. Geen saaie, kleurloze vragenlijsten maar een leuke tool die stimuleert om de platgetreden paden te verlaten. Andere gamified tools die nog in de Odyn-pijplijn zitten, geven nog meer inzicht in talenten.

Talent Coin

Odyn lanceert een unieke eigen cryptocurrency, de Talent Coin, die het transactiemiddel op het platform wordt. De Talent Coin:
• betaalt Talent Owners om te spelen en te groeien Odyn-style;
• wordt door Talent Challengers & Growers gebruikt om gericht talent te zoeken voor hun uitdagingen en leerkansen.

De Talent Coin beloont mensen om hun talent op een positieve manier in te zetten en geeft hen op die manier een (financiële) boost om hun loopbaan als talent owner helemaal in eigen handen te nemen. De Talent Coin laat organisaties enkel betalen voor dat talent dat ze écht nodig hebben, of dat talent dat écht behoefte heeft aan hun opleiding of service.

Talent beloond

Ben Croonenborghs, managing director van Odyn: “Het wordt een absolute gamechanger omdat het via originele gamified tools en een uniek matchingalgoritme mensen gaat stimuleren om te kijken naar talenten en om hun talenten optimaal in te zetten en te ontwikkelen. Daarnaast is het de eerste keer dat talent beloond zal worden voor de inspanningen die ze leveren via de eigen unieke cryptocurrency, de Talent Coin™.”
De Talent-Tinder zal in juni volledig operationeel zijn.

Bron: VDAB