Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Van zelfstandige naar werkgever

Van zelfstandige naar werkgever

De helft van de zelfstandigen die werkgever wordt, doet dit binnen de eerste zeven jaar van zijn/haar activiteit. Zo’n kwart zet de stap na tien jaar. Een kleine 20% gaat zelfs pas na twintig jaar voor de eerste werknemer. De stap van zelfstandige naar werkgever wordt het vaakst gezet rond de leeftijd van 40 jaar.

De helft van de zelfstandigen werft hun eerste werknemer aan na zeven jaar, 20% pas na twintig jaar, zo blijkt uit analyse van HR-dienstverlener Acerta. Die analyseerde de data van 280.000 zelfstandigen en contracten van onbepaalde duur bij 32.000 werkgevers.

Acht procent werft meteen aan

De helft van de zelfstandigen die personeel in dienst nemen, werft hun eerste werknemer met een contract van onbepaalde duur aan voor hun achtste jaar als zelfstandige. Een kleine 8% neemt zelfs al meteen het eerste jaar een eerste medewerker in loondienst.

Een kleine 20% daarentegen wordt pas na twintig jaar voor het eerst echt werkgever. En aangezien er starters van alle leeftijden zijn, zijn de nieuwe werkgevers ook van alle leeftijden, met een lichte piek rond 44 jaar.

Periode waarin de zelfstandigen hun eerste aanwerving doen (Acerta)

Leen Smeets, jurist Acerta, weet dat de vroege aanwervingen vooral gebeuren in de bouw, de handel en de horeca. Die willen snel hun omzet zien groeien. "Bij zij die eerder lang wachten om personeel aan te werven, komt die omslag er misschien pas zodra ze voor zichzelf al aan afbouwen beginnen te denken. Pas als ze taken willen overlaten, beginnen ze aan personeel.”

Administratie en kosten grote struikelblokken

De groei van een activiteit is een logische aanleiding om met personeel te beginnen. Maar sommigen twijfelen. Leen Smeets: “De administratie en de kosten zijn de twee belangrijkste struikelblokken voor zelfstandigen om een eerste werknemer aan te nemen." Dat is niet helemaal terecht en het kan de groei afremmen, bedenkt Leen Smeets.

Geen patronale bijdrage meer voor eerste werknemer

Al jaren werkt de overheid aan een gunstig klimaat voor ondernemers om de stap van de zelfstandigheid naar het werkgeverschap te zetten. De taxshift schept belangrijke voordelen. Zo krijgt de zelfstandige bijvoorbeeld tot 31 december 2020 nog een volledige vrijstelling van de patronale basisbijdrage voor een eerste aanwerving én tot 20% korting op de bedrijfsvoorheffing.

Kostenvermindering eerste werknemer

Leen Smeets: “De kostenvermindering voor de eerste werknemer bestaat al langer dan de taxshift, maar die taxshift heeft deze nog eens duidelijk versterkt. De klassieke patronale bijdrage - een pakket van verschillende bijdragen voor o.a. pensioenen, werkloosheid, kinderbijslag ... - staat normaal voor een bijdrage van 25%. Die 25% is voor de eerste werknemer volledig geschrapt tot 0%, voor altijd, op voorwaarde dat de eerste werknemer tussen 1 januari 2016 en 31 december 2020 in dienst is gekomen.

Een beperkt aantal andere sociale bijdragen blijft wel nog verschuldigd. Ze kunnen verschillen naargelang de sector of de grootte van het bedrijf. Een werkgever uit de bouwsector die een werknemer aanwerft met een uurloon van 14,19 euro, heeft al gauw te maken met een jaarloonkost van 44.971,83 euro. "Kan hij deze werknemer als eerste werknemer in dienst nemen, dan is deze jaarloonkost 39.193,11 euro. Een verschil van ongeveer 14%. Voor de tweede tot de zesde werknemer zijn ook belangrijke kortingen vastgelegd naast andere RSZ-kortingen en/of premies waar werkgevers mogelijk van kunnen genieten. Werkgevers die deze voordelen optimaal willen benutten, doen hiervoor best een beroep op deskundig advies", meent Leen Smeets.

Administratieve rompslomp

De bijdragen correct én optimaal houden, vergt wel wat puzzelen. Er kan een tweede werknemer bijkomen, die weer andere kortingen meebrengt. De eerste werknemer zou weer kunnen vertrekken en dan is de vraag: wordt de tweede werknemer dan eerste werknemer? En wat als die deeltijds werkt, wordt het dan een deelvoordeel?

Leen Smeets: “Een correct zicht op de kosten- en de administratieve impact zijn belangrijk. De afspraken over de bijdragevermindering van de eerste werknemer(s) liggen vast tot 31 december 2020. Dus, zelfstandigen die het overwegen om mensen in dienst te nemen, doen er goed aan vóór die datum de knoop door te hakken.”