Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Uitzender matcht freelancers en klanten

Uitzender matcht freelancers en klanten

Uitzend- en selectiespecialist Accent  lanceert GIGHOUSE: een matchingplatform voor freelancers. Slimme algoritmes screenen freelancers op kwaliteiten, cv en referenties, maar ook hun culturele fit met de identiteit van het opdrachtgevende bedrijf. 

Het platform geeft opdrachtgevers een selectie freelancers die aan de eisen voldoen. GIGHOUSE regelt de eerste gesprekken, helpt bij het opstellen van het contract en met de facturatie achteraf. “We brengen niet alleen vaardigheden en beschikbaarheid in kaart, maar vragen ook naar soft skills en cultural fit”, zegt Melanie Deblanc, business development manager bij GIGHOUSE.

Het platform stelt zich ook op als begeleidende raadgever voor zowel startende als doorgewinterde freelancers.

Gratis voor freelancers

In eerste instantie mikt het platform op freelancers in HR, sales, marketing en digitale beroepen. Bedrijven als Attentia, Authority, Callant, en Licom tekenden naar verluidt al in. Het matchingplatform is vandaag beschikbaar via hun website en is gratis voor freelancers.

Opdrachtgevers betalen GIGHOUSE een commissie per gepresteerde dag of per uur. De app wordt later dit jaar gelanceerd en kan vanaf half februari op aanvraag getest worden.