Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Twijfel bij 1 op 3 Hr- en payrollprofessionals aan competenties voor brexit

Twijfel bij 1 op 3 Hr- en payrollprofessionals aan competenties voor brexit

Eén op de drie Britse én Europese bedrijven betwijfelt of het voldoende vaardigheden in het HR- en payrolldepartement heeft voor wat door de brexit zal veranderen. Volgens 63% van de respondenten zal de brexit moeilijkheden opleveren en volgens 18% zelfs in erg hoge mate.

Payroll- en HR-dienstenverlener SD Worx bevroeg duizend HR-, payroll- en juridische professionals.

Extern inhuren of trainen

Om dat tekort aan vaardigheden aan te pakken, zal bijna twee derde (64%) van de organisaties extern talent inhuren of intern trainen. De overige 36% heeft geen plannen om een oplossing te vinden of weet niet hoe ze het gebrek aan vaardigheden zal oplossen.

Er zijn duidelijke redenen waarom bedrijven denken dat het proces niet vlot zal verlopen. Uit het rapport blijkt dat sommige organisaties zich niet bewust zijn van de impact die de brexit zal hebben op hun medewerkers.

  • Zo weet 28% van de respondenten niet hoeveel van hun werknemers in de EU werken.
  • 26% van de Europese organisaties weet niet hoeveel werknemers ze in het Verenigd Koninkrijk hebben.
  • Bijna zeven van de tien respondenten (69%) zeggen dat de brexit hun Britse/Europese aanwervingsplannen zal beïnvloeden.
  • Meer dan een derde (35%) is niet zeker hoe hun werknemerscontracten na de brexit moeten worden gewijzigd.
  • Eén derde (32%) zal meer personeel in Europa aannemen.

Problemen om de juiste vaardigheden te vinden

Qua voorbereiding is het grootste probleem begrijpen hoe de veranderende wetgeving in elkaar zit. Dat is voor 44% van de respondenten het grootste probleem.

Ook heikel is het verhuizen van personeel en/of hoofdkantoor (35%) en het vinden van interne vaardigheden om de veranderingen veroorzaakt door de brexit te beheren (29%). Bovendien denkt 39% dat de brexit een negatieve impact zal hebben op hun HR- en payrollafdeling.

Fiscale en juridische vaardigheden

Het onderzoek toont nog aan dat zes op de tien bedrijven momenteel niet over de fiscale en juridische vaardigheden beschikken die nodig zijn voor de door brexit veroorzaakte bedrijfsveranderingen. Ze zullen dus voor begeleiding een beroep op derden moeten doen.

Sven Reynders, regio manager Tax & International Employment van SD Worx België, concludeert dat velen zich niet bewust zijn van de impact die de Brexit zal hebben op hun hr- en payrollafdelingen, en hun bedrijf als geheel.

SD Worx biedt u de kans om hier deel te nemen aan een Brexit Stress Test.