Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Digitaal verouderde werkplek frustreert werknemers

Digitaal verouderde werkplek frustreert werknemers

Werknemers die werken voor bedrijven die hen voorbijgestreefde technologie ter beschikking stellen, zijn sneller gefrustreerd en zullen eerder weglopen. Een en ander blijkt uit 'The New Digital Workplace Divide survey', een onderzoek naar de connectie tussen technologie en de productiviteit van werknemers, hun betrokkenheid en wrijvingen.

Uitwijken naar andere werkgever

Meer dan een op de drie van de digitale werknemers bij organisaties die op vlak van technologie achterblijven (‘technology laggard’), uitten frustratie over hun werkgever. Bij werkgevers die wel mee zijn met de technologie (‘technology leaders’) is dit slechts een tiende van de werknemers.

Die frustratie correleert ook rechtstreeks met het mogelijk personeelsverloop: 10% van de werknemers bij bedrijven die achterblijven, denkt eraan elders te gaan werken. Bij bedrijven die het voortouw nemen in technologie is dit amper 2%. Vooral voor België is dit verontrustend. Hier rekent slechts 27% van de respondenten zijn bedrijf tot de technologische leiders, terwijl het wereldwijde gemiddelde 32% bedraagt.

Het grootste pijnpunt voor werknemers bij ‘klassieke’ bedrijven, zijn de toestellen. Een derde van deze werknemers klaagt dat verouderde toestellen hun productiviteit afremmen. Dat is tweemaal zoveel als hun collega's in vooruitstrevende organisaties (16%).

Risico's

Maar een Bring Your Own Device-beleid brengt risico's mee. Drie op de vijf digitale werknemers in zo'n regime geven toe dat ze apps en webtools downloaden die niet worden ondersteund door de IT-afdeling van hun bedrijf. Ze vinden die apps beter of hun bedrijf biedt geen alternatief.

Het onderzoek gebeurde in opdracht van Unisys, een IT-bedrijf dat beveiligingsoplossingen verschaft aan organisaties. Het onderzoek berust op gegevens van 12.000 digitale werknemers in twaalf landen: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Colombia, Duitsland, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.