Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Tech Trends: no-collar werkkrachten vergen nieuwe HR-strategieën

Tech Trends: no-collar werkkrachten vergen nieuwe HR-strategieën

Deloitte publiceert  ā€˜Tech Trends 2018: The Symphonic Enterpriseā€™.  Het rapport schetst acht essentiĆ«le trends die de bedrijfsstrategieĆ«n en -resultaten kunnen beĆÆnvloeden. Het jaarthema, 'The Symphonic Enterprise', is een concept dat beschrijft hoe strategie, technologie en bedrijfsactiviteit elkaar in harmonie vinden over alle domeinen en grenzen heen.

Enkele belangrijke trends

ā€¢ Digitale realiteit: de volgende fase in de revolutie van toegevoegde en virtuele realiteit.
ā€¢ No-collar werkkrachten: de realiteit is straks dat mensen en machines samenwerken: HR-strategieĆ«n moeten dat soort werkcontexten beheren.
ā€¢ De nieuwe kernfuncties: de kernfuncties in de financiĆ«le sector en in de bevoorradingsketen worden herbekeken door digitale convergentie en het slopen van de klassieke operationele afbakeningen.

Tech Trends 2018 pakt uit met een 'Exponential Technology Watch List' die strategieƫn bespreekt voor het exploreren en hanteren van innovatieve ideeƫn die eventueel amper vijf jaar meegaan. Ze onderzoekt ook twee technologietrends van langere duur: artificiƫle algemene intelligentie en quantumencryptie.

C-suite in dialoog

Patrick Callewaert, Technology Practice Leader bij Deloitte Belgium: "Vele vooruitdenkende organisaties hanteren een meer strategische benadering voor ontwrichtende verandering. De CIO of CTO is niet langer verantwoordelijk voor technologietrends: de hele C-suite neemt deel aan de dialoog. Samen gebruiken ze een meer holistische benadering en focussen ze op de manier waarop meerdere disruptieve technologieĆ«n kunnen samenwerken om betekenisvolle en meetbare impact in de hele organisatie te sturen.ā€™

Opportuniteiten en uitdagingen

ā€¢ No-collar werkkrachten: de opkomst van automatisering, artificiĆ«le intelligentie en cognitieve technologieĆ«n zal een impact hebben op jobs en jobfamilies. In de nabije toekomst moeten organisaties hun talentbeheer herbekijken voor nieuwe, hybride mens-machinewerkkrachten. Ze moeten tegelijk werkkrachten 'met iets extra' hertrainen en nieuwe HR-processen verkennen om virtuele werkkrachten te beheren.

ā€¢ Van blockchain naar blockchains: blockchain evolueert snel van exploratie naar cruciale productiescenario's. Geavanceerde usecases en toegenomen acceptatie stuwen de behoefte aan coƶrdinatie, integratie en sturing van meerdere blockchain-initiatieven binnen een grote organisatie, mogelijk over meerdere blockchains voor een hele waardeketen.

ā€¢ Digitale realiteit: in de volgende fase van toegevoegde realiteit en de evolutie van virtuele realiteit focussen de bedrijven minder op het nieuwe van apparatuur, maar meer op ontwikkeling van strategieĆ«n en effectvolle usecases voor ondernemingen. Naarmate deze trend zich doorzet, zullen IT-leiders zich toeleggen op het aanpakken van hardnekkige uitdagingen in core-integratie, uitrol van de cloud, connectiviteit en toegang.

"Organisaties denken niet langer binnen verticale industrieĆ«n en businesslines, en evenmin in horizontale businessprocessen of technologieplatformen", vervolgt Callewaert. "Door verder te kijken dan technisch bereik en traditionele organisatiegrenzen, ontstaat een nieuwe manier om problemen op te lossen en businessopportuniteiten bloot te leggen. Strategie, technologie en bedrijfsactiviteit vinden elkaar in de 'symphonic enterprise'.ā€

Bron: persbericht Deloitte