Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Syrische vluchteling eerste IBO-trainee bij Grant Thornton

Syrische vluchteling eerste IBO-trainee bij Grant Thornton

Iyad Aouf is een 35-jarige Syrische vluchteling. De bachelor in de economie kon bij Grant Thornton aan de slag. Het audit-, taks- en advieskantoor nam de man onder de vleugels als IBO-trainee.

Diploma-erkenning

Iyad Aouf behaalde zijn bachelor aan de universiteit van Aleppo. Hoewel hij al drie maanden na zijn aankomst in ons land erkend werd als vluchteling, duurde het meer dan twee jaar om zijn diploma als gelijkwaardig erkend te zien. In afwachting had hij taalcurussen en opleidingen gevolgd bij de VDAB. Hij liep stage bij KBC Bank. Maar het was Grant Thornton die Aouf de kans gaf een individuele beroepsopleiding (IBO) te volgen.

Vuistregels

Yannick Van den Wouwer werd zijn mentor en liet zijn trainee de nodige taken van een junior auditor uitvoeren. De mentor hamerde op drie vuistregels: duidelijke taal, wijzen op valkuilen en veel feedback geven. Regelmatig terugkoppelen was erg belangrijk om geen fouten te maken. De nieuwe IBO-trainee vond de samenwerking erg leerrijk. Al viel het hem niet gemakkelijk om onze taal en de diverse dialecten onder de knie te krijgen, toch looft hij de bereidwilligheid en de vriendelijkheid van klanten en collega’s.

Kansen bieden

HR-manager Lieve Depoorter wijst erop dat Grant Thornton besloten heeft in het najaar deel te nemen aan de Talentenmarkt van Fedasil. De organisatie wil kansen bieden aan deze supergemotiveerde en talentvolle mensen die vaak over de juiste ervaring beschikken. Talenkennis mag geen belemmering zijn om deze doelgroep te helpen hun groeipotentieel te realiseren.