Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Ruim kwart van de medewerkers kent bedrijfsdoelstellingen niet

Ruim kwart van de medewerkers kent bedrijfsdoelstellingen niet

28% van de Nederlandse werknemers kent de bedrijfsdoelstellingen niet. Bovendien maakt slechts 40% van de ondernemingen die bedrijfsdoelstellingen expliciet bekend, zo concludeert Protime uit een eigen bevraging.

Protime, actief op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning, toegangscontrole en social software, deed het onderzoek in Nederland. Volgens het onderzoek spreekt zowat 30% van de medewerkers dan ook het verlangen uit naar meer transparantie over die doelstellingen.

Permanente feedback

Volgens Peter s' Jongers, CEO van Protime België, kan een cultuur van permanente feedback met een continue dialoog het probleem verhelpen. "Dat werkt veel beter dan een keer per jaar tijdens de nieuwjaarsdrink over de bedrijfsdoelstellingen te communiceren", verklaarde hij aan MT Magazine.

Volgens hem is het belangrijk om de bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar concrete acties voor elk team en daar KPI's aan te verbinden, zoals het beantwoorden van klachtenmails binnen een welbepaalde termijn. Op die manier krijgen medewerkers concreet zicht op de manier waarop ze een bijdrage leveren aan de bedrijfsdoelstellingen en dat verhoogt ook hun betrokkenheid en hun motivatie.