Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Ruim 40% financiële profielen schaars

Ruim 40% financiële profielen schaars

Werkgevers die op zoek zijn naar financiële profielen kampen nog steeds met een krapte op de arbeidsmarkt. In combinatie met een aanhoudende vraag is ruim veertig procent van de financiële vacatures moeilijk in te vullen. Dat blijkt uit analyse van vacaturesite Indeed.

In 2018 daalde de vraag lichtjes en steeg het aanbod enigszins, waardoor de zogenoemde talentkloof het afgelopen jaar nog wat toegenomen is. Dit is niet noodzakelijk het begin van een trend want de voorbije jaren waren er aanzienlijke schommelingen. De mismatch is het grootst in Vlaanderen. Daar blijft gemiddeld 54% van alle financiële vacatures langer dan zestig dagen openstaan. In Wallonië (gemiddeld 48,6%) en zeker in Brussel (43,5%) is de situatie iets rooskleuriger.

Risicoanalisten

Opvallend is dat veel vacatures voor risicomanagement lang openstaan. Compliance is de laatste jaren steeds belangrijker geworden bij veel bedrijven en daarvoor zijn onder andere risicoanalisten nodig. Van alle vacatures voor deze functie staat ruim de helft langer dan zestig dagen open. “Risicoanalist vormt een relatief jonge beroepscategorie”, aldus Sander Poos, managing director van Indeed Benelux. “Hoewel de vraag lijkt te stabiliseren, sluit het aanbod van geschikt talent hier nog altijd niet op aan.”