Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

/Roeping, dat is je passie als beroep hebben (Stendhal) /

/Roeping, dat is je passie als beroep hebben (Stendhal) /

Ik heb het geluk dat ik een opwindende baan bij Lampiris (Total Group) heb. Spannend omdat we bij de start van het bedrijf beslisten om HR innovatief te benaderen. We hebben niet de ambitie om revolutionair te zijn, maar geloven heel sterk in het nemen van individuele verantwoordelijkheid. Voor persoonlijke ontwikkeling. Voor de inzet van de basis om de top te doen bewegen.

In deze verrijkende omgeving ben ik me ervan bewust dat ik bevoorrecht ben. Toen ze mij vroegen om consulair rechterte worden bij de rechtbank van koophandel van Luik, kon ik die eer niet weigeren. Ik had zin om mijn tijd en mijn professionele ervaring goed te besteden, om een ​​beetje terug te geven van wat ik elke dag krijg.

Isabelle Lavergne

Ik ben wetenschappelijk medewerkster bij HEC Liège. Ik hou me vooral bezig met het benaderen van veranderingen in het bedrijf. Een actueel thema, iedereen zal dat beamen. Soms droom ik er zelfs van om dezelfde inspirerende leraar te zijn als in de film Dead Poets Society.

Twee niet-professionele activiteiten liggen me na aan het hart: ​​ik ben jurylid van het Koningin Mathildefonds en van Boost voor Talenten, twee organisaties die door de Koning Boudewijnstichting worden geleid. Een is gericht op muzikale projecten ‘door jongeren voor jongeren’ en de andere ondersteunt kwetsbare jongeren bij hun deelname aan het hoger onderwijs.

Al deze activiteiten geven me veel energie. Maar ze nemen ook tijd in beslag. Voor de rechtbank hebben we een tot twee hoorzittingen per maand, maar we volgen ook faillissementen. Ik moet de cursussen voorbereiden. En de Koning Boudewijnstichting pleit voor een nauwgezette toewijding. Het minste wat we kunnen doen, als we verantwoordelijkheid accepteren, is die met de grootste zorg aan te nemen.

Ik zorg ervoor dat deze aanwezigheid op alle professionele en semiberoepsmatige fronten niet al te zeer inbreuk maken op mijn gezinsleven. De liefde en het begrip van mijn man en onze twee kinderen helpen me veel.