Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Rekruteren met Virtual Reality

Rekruteren met Virtual Reality

Alliander, een Nederlands netwerkbedrijf, wordt elke dag geconfronteerd met een fors tekort aan technici. Een 360-graden VR-ervaring laat geïnteresseerden ervaren hoe het écht is om hoog in de mast of diep in de sleuf te zitten.

De komende vier jaar heeft Nederland een tekort van zo’n 15.000 technische vakmensen. Om al het werk de komende jaren te verzetten heeft Alliander nu al tweehonderd extra technici nodig.

VR-films

Het tekort aan technici en de onbekendheid van de energiesector waren voor het bedrijf aanleiding om zes speciale 360° VR-films te ontwikkelen. Met de films kunnen technici kennismaken met het netwerkbedrijf en de energiesector, legt initiatiefnemer Marnix de Groot uit: "Vanuit recruitment vertellen we mensen voortdurend hoe mooi het is om bij Alliander te werken. Maar niet iedereen ziet hoe machtig mooi ons werk is, hoog in die mast, in dat middenstation, in de sleuf of achter de tekentafel." De VR-films moeten die beleving duidelijk maken.

2.500 brillen thuis afgeleverd

De VR-films worden op diverse manieren ingezet om technici te werven. Zo ontvingen in januari alle 2.500 technici van Alliander een kartonnen VR-bril thuis. Daarmee konden ze de films aan familie en vrienden laten zien. "We geloven dat onze onwijs betrokken collega’s in de werving van nieuwe collega’s onze grootste troef zijn. Met de VR-bril kunnen ze op een leuke manier aan hun omgeving tonen wat een cool werk Alliander doet", aldus De Groot.

Beurzen en leerlingen

Daarnaast laten rekruteerders sollicitanten via de VR-films voorafgaand aan een sollicitatiegesprek, bij een kop koffie, kennismaken met het bedrijf. Bezoekers krijgen ook op beurzen en events via de virtual reality een kijkje in het werkveld van de energie-experts. De 360° VR-experience met monteur Menno, engineer Bas, technicus Bert, uitvoerder Neset en engineer Roy wordt ook ingezet om leerlingen van basisscholen en studenten te enthousiasmeren.

Bron: werf-en.nl