Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Rechter erkent gevolgen van kanker als handicap

Rechter erkent gevolgen van kanker als handicap

Een rechter oordeelt dat de gevolgen van kanker als een handicap gelden. Dat kan gevolgen hebben voor de re-integratie op de werkvloer.

Niet elke werkgever is blij met de terugkeer van genezen werknemers. Het overkwam Maaike H., die lymfeklierkanker kreeg. Na haar herstel wilde ze weer aan de slag als verkoopster maar haar werkgever gaf haar de bons. De ontslagen werkneemster trok naar de rechter en kreeg gelijk.

Handicap

Volgens het arrest van het Arbeidshof heeft Maaike H. een handicap als gevolg van haar ziekte en behandeling. Het hof baseert zich op eerdere rechtspraak van het Europees Hof van Justitie, dat een handicap ruim interpreteert. Het is de eerste keer dat een Belgische rechter de blijvende gevolgen van kanker ziet als een handicap. Volgens Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, is dat heel belangrijk. Mensen met een handicap worden immers beschermd onder de antidiscriminatiewetgeving. Werkgevers moeten ‘redelijke aanpassingen’ doen om mensen met een beperking aan het werk te laten. "Dat is goed voor werkgever én werknemer", zegt Els Keytsman van Unia: "Als mensen na hun therapie weer aan de slag kunnen, omdat hun werkgever flexibel is, zullen die werknemers ook loyaal zijn."

Aanpassingen

Het ACV benadrukt dan weer dat het hof heeft geoordeeld dat de werkgever na een lange ziekte van een werknemer inderdaad redelijke aanpassingen moet doen. Dat betekent volgens het arrest onder meer: de arbeidstijd en arbeidsvoorwaarden aanpassen, opleiding voorzien en de taakverdeling bijstellen. Het ACV ziet er ook een belangrijk argument in om de discussie over de wet op de re-integratietrajecten van 2016 opnieuw aan te zwengelen.

Bron: De Standaard en De Morgen