Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Oogst in de moestuin van Essent

Oogst in de moestuin van Essent

Energieleverancier Essent heeft tijdens de lente op vraag van enkele werknemers een moestuinbak geïnstalleerd. Deze week konden ze voor het eerst oogsten. Met de moestuin wil het bedrijf medewerkers op een leuke, gezonde én groene manier bijeenbrengen.

Oogsten

Het initiatief kwam van Mieke Desmet, businessdesk-medewerker bij Essent. Ze haalde inspiratie uit een magazine en benaderde de HR-afdeling die meteen enthousiast reageerde. Enkele dagen later konden ze al aan de slag. “We hebben van alles gezaaid”, zegt Mieke Desmet, “radijzen, warmoes, spinazie, munt, look, aardbeien, peterselie,… Kortom alles wat gemakkelijk groeit. Voor de eerste keer hebben we geselecteerd op een hoge succesfactor”, lacht ze.

Deze week kon het moestuinteam voor het eerst oogsten: radijzen. “We hebben onze oogst meteen verdeeld binnen het bedrijf. Tijdens de lunch hebben we toastjes met platte kaas en gehakte radijzen geserveerd. Rechtstreeks uit onze tuin.”

Groot succes

De workload valt naar verluidt goed mee. “Een tiental minuten per dag volstaat al. Enkel bij warm weer moet je vaak water geven. Tijdens een droog weekend gaan we een laatste keer met de gieter langs op vrijdagavond en letten we er op dat we de maandag extra veel water geven”, besluit Mieke.

Het initiatief is volgens Essent een groot succes. Ze kijken al uit naar hoe ze de moestuin kunnen uitbreiden, en ze willen ook later op het jaar een aantal wintergroenten planten.

Bron: Made in Antwerpen