Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Onlinesollicitant krijgt gemiddeld 63 vragen

Onlinesollicitant krijgt gemiddeld 63 vragen

Een sollicitatieformulier bij een groot bedrijf bestaat gemiddeld uit 62,8 vragen. En dat terwijl bijna 9 op de 10 sollicitanten afhaken als ze meer dan 45 vragen krijgen voorgeschoteld.

Met hun uitgebreide vragenlijsten lopen bedrijven het risico een "significant aantal potentiële kandidaten te verliezen", aldus Sander Poos, managing director bij Indeed. De vacaturezoekmachine onderzocht hoeveel vragen grote bedrijven aan hun sollicitanten stellen. "Kandidaten haken af als ze ellenlange vragenlijsten moeten invullen."

77% toptalent zoekt elke maand nieuwe baan

Uit het onderzoek dat gepubliceerd werd op werf-en.nl blijkt onder meer dat 92% van het Nederlandse ‘toptalent’ meerdere keren per jaar naar een andere baan op zoek is. Zo’n 77% kijkt zelfs maandelijks naar een nieuwe baan. Toptalent definieert de vacaturesite daarbij aan de hand van vijf eigenschappen: probleemoplossend vermogen, passie, strategisch denken, verantwoordelijkheid en zelfsturendheid.

Stappen tellen

Raymond Lemmers, oprichter van Raycruitment, roept recruiters op het aantal clicks te tellen dat een sollicitant moet doen, te beginnen op de corporate site van het bedrijf (dus niet de werkenbij-site), tot aan het moment dat de ontvangstbevestiging binnen is (in je scherm of per mail).