Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nick van Dam: Werkplekken moeten leerplekken worden (Vlerick HRDay)

Nick van Dam: Werkplekken moeten leerplekken worden (Vlerick HRDay)

Werkgevers en werknemers moeten er samen voor zorgen dat werkplekken ook leerplekken zijn. Hoe en waarom vertelt Nick van Dam op de komende Vlerick HR Day van 13 juni in Gent. Hij geeft alvast een aantal tips.

De organisatie die wil overleven in de Vierde Industriële Revolutie zal dat enkel kunnen bij de gratie van een leercultuur. Maar tegelijk moeten individuen zelf verantwoordelijkheid opnemen. Nick van Dam (Partner en Gobal Chief Learning Officer van McKinsey) geeft tips:

Ontwikkel je groeimindset. Uit academisch onderzoek blijkt dat het een verschil maakt of mensen zichzelf voorhouden dat hun potentieel onbekend is en zich niet vastpinnen op de idee dat hun potentieel beperkt is.

• Stretch jezelf. Mensen moeten zich voornemen om elke dat iets nieuws te leren en om buiten hun comfortzone te treden. Mensen moeten actief mogelijkheden zoeken om zichzelf te stretchen.

• Word een ‘serial master’ en ontwikkel jezelf via een S-curve. Zie je carrière als een serie S-curven. Wie begint in een rol neemt een aanloop, groeit dan en plafonneert binnen die rol. Het leren en het groeien vlakken af. Begin dus al uit te kijken naar een nieuwe rol aan het einde van je S-curve.

• Doorheen de S-curve bouw je ervaring en kennis op, zodat je niet echt telkens onderaan herbegint. Je moet in een nieuwe rol wel weer eerst leren, maar je zal geholpen worden door je vorige rollen.

• Door de S-curve te doorlopen, bouw je aan een persoonlijke merk en netwerk. Dat wordt meteen jouw kader om jezelf te profileren in je omgeving en in diverse netwerken. 
Ook netwerken is een vorm van leren.

• Neem de regie op van je eigen ontwikkelreis: stel leerdoelen die je verder helpen om je eigen ontwikkeling vorm te geven.

Blijf vitaal. We weten uit onderzoek dat mensen een heel leven kunnen blijven leren, omdat onze hersens in staat blijven om connecties te maken tussen neuronen. Alléén veronderstelt dat wel dat zo iemand gezond blijft. Dat is natuurlijk ook een gedeelde verantwoordleijkheid.

Ontdek waar je sterktes liggen en wat je graag doet. Focus op dingen die je leven betekenis geven. 


• Schat zelf maar in hoever je staat en doe een gratis assessment via www.reachingyourpotential.org

Abonnees lezen meer over Nick van Dams visie in het meinummer en de site van HRmagazine vanaf 20 mei.