Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

#MeToo zet geen domper op romantische werkrelaties

#MeToo zet geen domper op romantische werkrelaties

1 op 4 werd al eens verliefd op een collega. Een vijfde kuste al eens een collega, of ging zelfs al een stapje verder. Bijna 15% van de bevraagden had ooit al een (geheime) relatie met een collega. #MeToo leidde niet tot minder flirten, kussen, verliefd worden, of relaties met een collega dan in 2016.

Naar aanleiding van Valentijn bevroeg Tempo-Team werknemers en werkgevers over relaties en gedrag op de werkvloer na #MeToo.

Moet kunnen

Volgens meer dan 2 op 3 werknemers moet een relatie tussen twee collega’s zeker kunnen. Bij de werkgevers gaat hiermee zelfs driekwart akkoord.  

Maar slechts een op drie werknemers staat zelf open voor een relatie met een collega. De helft sluit een relatie met een collega uit voor zichzelf en vermijdt bewust te persoonlijk contact met collega’s.

Kantoorromances zouden volgens werknemers onder meer ontstaan door

  • afspraakjes na de uren (46%),
  • op zakenreis (32%),
  • door intense samenwerkingen (28%), of
  • door toeval (één derde).

#MeToo

Een kwart geeft toe zelfs al eens te flirten met een collega. Ruim 4 op 10 werknemers vinden het ook niet erg als collega’s met hem of haar flirten. Maar voor evenveel bevraagden is dat not done. Dat aantal steeg van 37% naar 45% in vergelijking met 2016.

Ook de baas?

Een vijfde vindt het ook oké als de baas zich flirterig gedraagt, maar 7 op de 10 keurt dit af. Ook dat is meer dan voor #MeToo (64% toen vs. 68% vandaag).

Werknemers staan dus in het algemeen positief tegenover liefde op het werk, maar toch denken ook 6 op de 10 dat het aanleiding kan geven tot problemen, zoals bijvoorbeeld roddels (80%), ruzies (51%) en mindere prestaties en werksfeer (38%).

Net als in 2016 staan mannen en werknemers onder de 35 opvallend positiever tegenover romantiek en kantoorromances dan hun vrouwelijke of oudere collega’s.

Omkadering relaties en gedrag fors gestegen

Zowat de helft van de bedrijven in ons land werkte gedragscodes uit rond relaties op het werk.

4 op de 10 bedrijven nemen ook maatregelen, zoals verliefde collega’s van elkaar te scheiden door een van de partners naar een ander team of afdeling te verplaatsen. Een derde van de bevraagde werknemers vindt dat een goede zaak. 

Verder heeft driekwart van de werkgevers ook een vertrouwenspersoon aangesteld waar medewerkers terecht kunnen met vragen rond relaties en ongepast gedrag.

Evenwichtig beleid

In vergelijking met 2016 is het aantal bedrijven dat een beleid uitstippelt duidelijk gestegen. Toen had maar een kwart van de bedrijven gedragscodes en 4 op de 10 een vertrouwenspersoon. Ondanks die inspanningen, is er behoefte aan meer transparantie. 1 op de 2 van de werknemers weet namelijk niet of zijn bedrijf relaties tussen collega’s toelaat.

“De grootte van de onderneming bepaalt vaak mede hoe met liefde op het werk wordt omgegaan. Relaties op het werk verbieden, bijvoorbeeld in de arbeidsovereenkomst of het arbeidsreglement, gaat wellicht een stap te ver. De werknemer wordt immers geacht ook tijdens de uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst recht te hebben op de bescherming van zijn of haar privéleven. Een evenwicht vinden hierin zal belangrijk zijn bij het implementeren van een beleid,” zo bedenken Danaïs Fol en Kris De Schutter, advocaten bij Loyens & Loeff.