Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Mensen verbinden, mogelijkheden creëren.

Mensen verbinden, mogelijkheden creëren.

Ja, ik hou voetbal, maar vooral van alles wat te maken heeft met ‘to support’, zoals ik dat ook voel bij een club als Liverpool. Een ongecompliceerde arbeidersploeg. Met dat eerlijke en directe. Dat geeft een beleving die ik nooit zou vinden bij andere clubs, die meer een imago van blits succes ophouden.

Er zijn voor elkaar, zeker als het wat minder gaat. Een schouderklop, een opleiding, coaching, de job wat hertekenen… Medewerkers die het lastig hebben, ook privé, kunnen bij ons terecht. Op termijn krijg je daarvoor véél loyaliteit terug. De klant ‘ontzorgen’ begint bij het ontzorgen van je collega.

Ik ga altijd voor langetermijnrelaties, zoals in mijn privéleven. Collega’s en leveranciers: ik zie hen als partners en creëer een netwerk. Dat genereert betrokkenheid en een bredere verantwoordelijkheid tegenover elkaar. Zo hou je ook meer balletjes in de lucht.

De club is een beetje zoals mijn familie. Ik woon samen met drie fantastische vrouwen, waarvan twee dochters, en die geven mij de stabiliteit en de thuis die ik nodig heb. Dat verwacht ik ook van mijn club en mijn bedrijf.

KRC Genk kijkt daarvoor verder dan de grasmat. De club maakt werk van FRZA! (zeg Forza), de communitywerking met onder meer projecten voor reïntegratie van ex-gedetineerden, sinterklaas voor kansarmen, fietsen voor moslimdames.

FRZA! is tegengas tegen de zorgwekkende verenging die ik nu ook internationaal zie. FRZA! is vandaag harder nodig dan ooit: mensen verbinden, mogelijkheden creëren, je niet terugtrekken achter grenzen, ook niet die van het eigen ‘ik’.

Integendeel, we moeten openstaan voor ervaringen, nieuwsgierig blijven, de schoonheid zien in een mooie voetbalactie of een geslaagd project. Vanuit een holistisch denken vallen zaken dan samen in een verband dat je niet altijd meteen ziet.