Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Mens en machine - 7 regels

Mens en machine - 7 regels

Digitalisering en automatisering worden de norm. Een evolutieve HR-strategie moet op zoek naar de juiste mix tussen aantrekken en vormen. Eén aspect daarvan wordt mens en machines optimaal laten samenwerken. ManpowerGroup formuleert zeven regels daarvoor.

  1. Leiders moeten de aanjagers van de verandering en de innovatie zijn, en de eerste voortrekkers van de trainingscultuur. Zo wordt hun bedrijf een plaats waar men veel kan leren om de uitdagingen aan te gaan van een tijdperk dat gekenmerkt wordt door de snelle evolutie van de competenties.
  2. Vrouwen maken de helft van de actieve bevolking uit en hebben sinds 2017 vaker een diploma dan mannen 25. Het is dus van essentieel belang een cultuur te bevorderen die vrouwen de ruimte geeft om tot ontbolstering te komen. Wat voor vrouwen werkt, werkt overigens voor iedereen.
  3. Begrijp de aspiraties van je werknemers. Tegen 2025 zullen de millennials en de Generatie Z (geboren na 1995) meer dan twee derde van de wereldwijde actieve bevolking uitmaken. Bedrijven moeten hen meer gevarieerde en flexibele werkmodi aanbieden. Dat zal gaan van een arbeidsovereenkomst voor een specifieke opdracht over de uitzendovereenkomst tot deeltijds vast werk. Dat is wat 87% van de actieve bevolking verwacht van bedrijven.
  4. Ken de capaciteiten van de werknemers precies. Bedrijven moeten steunen op evaluatie, het gebruik van exacte en bijgewerkte gegevens en op hulpmiddelen voor de voorspelling van prestaties. Zo kunnen ze hun werknemers inzetten waar ze het meest efficiënt zijn. Ze moeten ook vermijden dat competenties te fel worden afgebakend.
  5. Train op maat. Bedrijven moeten overstappen van trainingsmethoden in grote groepen naar gerichte, omkaderde benaderingen. Op die basis kunnen hun werknemers de strategische competenties verwerven die extern zo moeilijk te vinden zijn.
  6. Focus op de menselijke kwaliteiten. Ze zijn moeilijker te ontwikkelen dan technische. Bedrijven moeten hun HR-strategieën verfijnen om daarmee rekening te houden.
  7. Geef de mens de sleutel om het beste te halen uit technologie. Bedrijven moeten hun werknemers voortdurend bijscholen en talenten kneden. Ze moeten de competenties die ze nodig hebben om van menselijk talent de perfecte aanvulling op machines te maken, analyseren en herevalueren.