Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Meer kans op werk voor jongeren in moeilijkheden

Meer kans op werk voor jongeren in moeilijkheden

Make it Work is een tewerkstellingsproject dat jongeren die in aanraking kwamen met de jeudrechtbank coacht en aan een job helpt. HR-bedrijf WaW organiseert en financiert het project met steun van de provincie Antwerpen.

Coaching

WaW is actief in uitzendarbied, rekrutering, selectie en talentmanagement. De maatschappelijke missie is meer mensen kansen geven die aansluiten bij hun talent. Make it Work coacht en begeleidt hogergenoemde jongeren. Door het volgen van een modulair en individueel programma moeten deze jongeren sterker staan op de arbeidsmarkt. Daarvoor moet de gevolgde jongere zijn talenten, competenties en waarden ontdekken. De betrokkene wordt daarvoor begeleid door een coach, met wie hij samen de arbeidsmarkt verkent en oefent in solliciteren en alle praktische zaken die daarbij horen.

Voorstelling aan klanten

Op het einde van de coaching en training komt WaW om de hoek kijken. CEO Ingrid Verduyn geeft aan dat de kandidaten voorgesteld worden aan klanten die open staan voor het project. Die geven de sollicitanten vaak meerdere kansen. In Vlaanderen zijn er liefst 39.000 jongeren die in een problematische opvoedingssituatie zitten of feiten pleegden. Het zijn zeer kwetsbare mensen. Het pleit vaak tegen hen dat ze geen diploma’s hebben en over geen netwerk beschikken. Hun competenties en ervaring zijn vaak onvoldoende. De provincie Antwerpen steunt dit project waarmee de bewuste jongeren beter gewapend en met meer zelfvertrouwen op de arbeidsmarkt moeten komen.