Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Marie Dobbels: "We creëren een omgeving die voor bevlogen medewerkers zorgt"

Marie Dobbels:

Bij de Gentse startup StoryMe, die een kleine vier jaar geleden werd opgericht en ondertussen ook al kantoren heeft in Sofia, Londen en Stockholm, gaat heel veel aandacht uit naar het nieuwe werken. Het creëren van werkomstandigheden die de bevlogenheid van de medewerkers moeten ondersteunen is een van de pijlers.

“Talent moet het verschil maken”, zegt HR-verantwoordelijke Marie Dobbels. Op haar kaartje staat dan ook 'Employee Experience Manager'. “En omdat we ervan overtuigd zijn dat dit talent maar ten volle tot zijn recht kan komen als het niet beknot wordt in zijn initiatieven, doen we heel wat inspanningen om hr anders aan te pakken dan in klassieke bedrijven. Flexibiliteit is in een constant veranderende omgeving het ordewoord en daarom gaan we voluit voor een zogenaamde Kick-Ass HR strategie.”

Belangrijke ingrediënten daarvan zijn zelfstandige teams, uitgebreide feedbackmogelijkheden, teambuilding, flexibele uren, gezonde snacks en juices en persoonlijke coaches met een luisterend oor.

“Deze strategie werd bij ons bedacht door oprichter Lorenzo Bown en in de steigers gezet door CEO Jonathan Moerkens en interimmanager Els De Geyter, die vorig jaar het boek Wendbaar leiderschap schreef, waarin de nadruk precies ligt op het nieuwe leidinggeven. Op die strategie werken we voort, omdat we ervan overtuigd zijn dat ze de bevlogenheid van de medewerkers verhoogt. Dat zorgt voor een groter welbevinden bij de medewerkers én het leidt tot goede resultaten voor het bedrijf. Onze sterke groei is daar het overduidelijke bewijs van. Zo zijn er op dit moment bij ons weer twaalf openstaande vacatures, onder meer voor een Chief Marketing Officer en een Sales Director. ”

Marie Dobbels is er dan ook van overtuigd dat de medewerkers van StoryMe bij een bevraging over bevlogenheid, zoals die door de KU Leuven is georganiseerd en waarvan de resultaten deze week werden bekendgemaakt, hoger zouden scoren dan het gemiddelde. Het onderzoek in kwestie vergelijkt de bevlogenheid van medewerkers in verschillende Europese landen.

Arbeidspsycholoog Wilmar Schaufeli legde in De Morgen uit dat onderzoek peilde naar de energie en de betrokkenheid die de werknemers tonen bij het uitoefenen van hun job. Het gebruikte daarvoor drie parameters: de energie die medewerkers hebben tijdens hun werk, hun graad van enthousiasme en het gevoel dat de tijd echt voorbijvliegt. Met 32% bevlogen werknemers bezet België volgens het onderzoek in Europa de derde plaats na Nederland en Ierland.