Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Management assistant verdient 6,8% meer dan vijf jaar geleden

Management assistant verdient 6,8% meer dan vijf jaar geleden

Sinds 2012 steeg het gemiddelde salaris van een Management Assistant met 6,8%, zo berekende Robert Half naar aanleiding van Management Assistant Day. Hij/zij doet dan ook veel meer dan de agenda bijhouden.

Maj Buyst, Director bij Robert Half BeLux, stelt vast dat directieassistenten vandaag meertalig zijn, de noodzakelijke IT-vaardigheden hebben, verschillende taken tegelijk kunnen afhandelen en veel verantwoordelijkheid kunnen dragen. "Bedrijven zijn bereid om een mooi loon te betalen om gebruik te maken van de diensten van dergelijke kandidaten.”

Nieuwe posities

Een managementassistant met drie tot vijf jaar ervaring (het meest gevraagde profiel) verdient vandaag tussen 2.450 en 2.600 euro, of een 6,8 procent méér dan vijf jaar geleden. 
Eén op de vijf HR-managers plant in het komend jaar nieuwe posities voor administratief ondersteunend personeel te creëren. Binnen verschillende afdelingen, zoals onder meer HR, marketing, logistiek en customer service, zijn bedrijven dan ook op zoek naar administratieve profielen. De belangrijkste vaardigheden en soft skills voor Management Assistants, aldus de ondervraagde HR-managers.

De veel gevraagde technische vaardigheden zijn MS Office, ERP-programma’s, sociale media, taalvaardigheden en sectorkennis. De veel gevraagde persoonlijke vaardigheden zijn flexibiliteit, probleemoplossend denken, zelfstandigheid en commerciële ingesteldheid.

BRON: Robert Half Belux