Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Maatwerkbedrijf gaat nu voor complexer werk

Maatwerkbedrijf gaat nu voor complexer werk

Op 1 januari trad het Maatwerkdecreet in werking. Zowel de 49 beschutte als de 86 sociale werkplaatsen heten nu maatwerkbedrijven. De grote Limburgse speler Bewel wil nu ook andere profielen aantrekken en complexere taken uitvoeren.

De 135 sociale-economiebedrijven of maatwerkbedrijven stellen samen meer dan 31.000 mensen tewerk. Dat zijn medewerkers die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terechtkunnen, want ze hebben 'een afstand tot de arbeidsmarkt'. De twee grootste takken in de sociale economie zijn de beschutte en de sociale werkplaatsen.

In de beschutte werkplaatsen werken vooral mensen met een cognitieve beperking. Zij zijn vooral actief in industriële activiteiten.

In sociale werkplaatsen zijn veeleer mensen met een psychosociale problematiek aan de slag. Deze organisaties zijn eerder dienstverlenend van aard, bijvoorbeeld in maaltijdbedeling, sociale restaurants, poetsdienst of groenzorg.

Complexere taken

Bewel, een maatwerkbedrijf gespecialiseerd in repetitieve taken variërend van logistiek (verpakken, assemblage en montage, cleanroom) tot textielconditionering, stikken, groenonderhoud en zeefdruk, telt tweeduizend medewerkers en negen vestigingen, en is de derde grootste werkgever én het grootste productiebedrijf van Limburg.

Johan Bongaerts, algemeen directeur van Bewel, ziet de kans om nu ook makkelijker mensen met een psychosociale problematiek te rekruteren, evenals vluchtelingen en langdurig werkzoekenden. "Dit betekent dat we moeilijkere opdrachten aankunnen. Met een bredere dienstverlening spelen we in op de vraag van klanten naar ondersteuning bij complexere taken."

Maatwerk

De komende maanden gaat Bewel volop op zoek naar deze mensen. “In Limburg zijn er zo’n 1.500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op zoek naar werk", zegt Johan Bongaerts. "De komende jaren komen daar nog een 1.500-tal jongeren bij, die momenteel nog op de schoolbanken zitten. In september draaien al 25 stagiaires uit het BUSO-onderwijs mee. Daarnaast rekenen we op instroom via VDAB en GTB. Maar we komen zelf ook uit ons kot, om ons als aantrekkelijke werkgever in de markt te zetten. De term ‘maatwerkbedrijf’ roept alvast veel positievere gevoelens op dan ‘beschutte werkplaats’. En de vlag dekt de lading beter. Want maatwerk is exact wat we doen: ingewikkelde processen opdelen in eenvoudige repetitieve taken, zodat onze mensen werk op hun maat kunnen uitvoeren.”

Enclavewerking

Bewel is ook koploper inzake begeleiding in enclavewerking. “35% van de mensen werkt op de werkvloer bij klanten", stelt Johan Bongaerts. "We zijn dus al een heel eind op weg naar doorstroom richting reguliere economie. En dat is één van de belangrijkste doelstellingen van het decreet.”

"De lat ligt daar hoog", weet de algemeen directeur van Bewel. "Doorstromen is niet haalbaar voor iedereen. Maar we zijn al heel intensief bezig met persoonlijke ontwikkelingsgesprekken. Doordat een op de drie van onze medewerkers in enclaves werkt, draaien ze gemiddeld 50,76 dagen mee op de werkvloer bij klanten. Het gemiddelde in de Vlaamse sociale economie ligt op 28,36 dagen.”