Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Maaltijdcheques gaan vooral naar bedienden

Maaltijdcheques gaan vooral naar bedienden

Hoewel de maaltijdcheque (MC) al meer dan dertig jaar bestaat, is hij niet zo immens populair, zo blijkt uit een analyse door Acerta. Gemiddeld krijgt ruim één op de drie werknemers voor elke gewerkte dag een MC, maar het gaat veel meer om bedienden (40%) dan arbeiders (16%).

Sarah Peeters, director Acerta Consult, ziet de maaltijdcheque niet meteen verdwijnen: "Een recent voorstel om hem toch maar in klinkende euro’s om te zetten, heeft het niet gehaald. Wie deze cheques heeft, zal er niet meer makkelijk afstand van doen.”

Arbeiders krijgen minder 

Van de werkgevers geeft 28,33% maaltijdcheques aan al hun werknemers of aan een deel van hen. Van de bedrijven met enkel bedienden in dienst, is dat echter 64,8 %. Bij bedrijven met enkel arbeiders is dat 10,1%. Werkgevers wiens personeel bestaat uit arbeiders én bedienden geven voor 22,3% cheques aan de bedienden en 12,7% aan de arbeiders.

Maaltijdcheques als extra voordeel in het loonpakket zijn ook populairder in de profitsector dan in de social profitsector: 29% versus 23%. Bovendien, hoe groter de werkgever, hoe meer kans dat hij maaltijdcheques invoert.

En de Ecocheque?

Naast de MC is er nog een extra nettovoordeel voor de werknemers: de ecocheque (EC). Hij is jonger dan de MC en bestaat volgend jaar tien jaar. Hij kwam er in het kader van een interprofessioneel akkoord (ipa) en was bedoeld om werknemers netto iets extra te kunnen geven met een beperkte kost voor de werkgever.

Ecocheques zijn wel iets minder populair dan maaltijdcheques. Gemiddeld kent ruim een kwart (26,76%) van de werkgevers in België zijn werknemers ecocheques toe. 38,83% doet dat voor zijn bedienden, 14,8% voor zijn arbeiders. Ook deze cheques worden meer toegekend door werkgevers uit de profitsector (27%), dan door zij uit de social profit (24%).

Voor- en nadelen

Uniek aan de maaltijdcheque is dat hij wordt toegekend per gepresteerde dag. Hij is dus bij uitstek een erkenning voor een effectief gewerkte dag. Vanuit deze voorwaarde kan de maaltijdcheque een kleine rol spelen in het aanwezigheidsbeleid van de werkgever.

Een belangrijk nadeel van de maaltijdcheques (en de ecocheques) is dat zij moeten worden toegekend aan categorieën van werknemers.  Een werkgever kan dus niet beslissen op individuele basis of hij aan een werknemer al dan niet maaltijdcheques of ecocheques wil toekennen.

Sarah Peeters: “Toch is de maaltijdcheque het overwegen waard. Maximaal twee euro van de kost is als bedrijfslast aftrekbaar. De ecocheque is zelfs helemaal RSZ- en belastingvrij. Werkgevers en bij uitstek de social profit, hebben zeker nog marge om het voordeel van de maaltijd- en/of ecocheque uit te spelen om de verloning voor hun werknemers aantrekkelijker te maken.”

Over de cijfers

Acerta baseerde zich op de werkelijke gegevens van werknemers in dienst bij meer dan 40.000 werkgevers uit de private sector.