Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Jobdating: rekrutering op maat van flexibele teamspelers

Jobdating: rekrutering op maat van flexibele teamspelers

Ayming Belgium wil tien consultants zoeken via de rekruteringsmethode 'jobdating'. Op 4 juni experimenteert HR-manager Ayming Belgium Nathalie Vingre-Gey met jobdating in Brussel.

Innovatief

Een jobdating is een innovatieve rekruteringsmethode uit de start-upwereld: via een kort gesprek met een HR-specialist en Operations Manager kan de kandidaat zijn of haar persoonlijkheid, passies en drijfveren toelichten. Dit gesprek wordt aangevuld met meerdere workshops.

Een eerste jobdating in maart in Frankrijk kende een groot succes, vertelt Nathalie Vingre-Gey: "Dit format ligt in lijn met het type kandidaten dat we zoeken: sterke en flexibele teamspelers die graag in contact staan met klanten."

Hoe werkt het?

"We ontmoeten elkaar op een inspirerende coworking-plek waar de deelnemers een ludiek parcours doorlopen." Dat laatste loopt langs

  • videoworkshops,
  • raadsels oplossen in teamverband,
  • presentaties over courante klantenuitdagingen,
  • mini-sollicitatiegesprekken en
  • Q&A’s met het topmanagement.

"En eindigen doen we uiteraard met een gezellige drink", aldus Nathalie Vingre-Gey

Snelle respons

Bij zo’n snel format hoort ook een snel antwoord. “We vragen tijd van de kandidaten na de werkuren en bieden een vliegensvlugge aanwervingservaring. Het is dan ook normaal dat we hen snel feedback geven, uiterlijk binnen de 72 uur”, belooft de HR-manager van Ayming Belgium.

Kernachtig

Een jobdating maakt het voor rekruteerders ook mogelijk om de kandidaat op een andere manier te beoordelen. De kandidaat moet er tijdens de korte gesprekken en workshops in slagen een boodschap kernachtig over te brengen, in de vorm van een punchline, zonder de medekandidaten tijdens de workshops tegen de borst te stoten. Nathalie Vingre-Gey: “We raden kandidaten aan een pitch van enkele minuten voor te bereiden en vooraf al eens na te denken over hun verwezenlijkingen, karaktereigenschappen en motivaties. Niet meer of minder, de rest komt vanzelf.”