Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

IT: meer jobs, meer verloop, forse loonstijgingen

IT: meer jobs, meer verloop, forse loonstijgingen

Om de digitalisering en automatisering te kunnen volgen, zijn heel wat bedrijven genoodzaakt om nieuwe IT-professionals aan te werven. Volgens Robert Half zijn dit de belangrijkste trends.

Compromissen sluiten

‘Digital Belgium’, het actieplan dat de digitale visie voor ons land schetst, wil de positie van België op de digitale kaart versterken. Zo zou ons land niet alleen de top drie van de Europese ‘Digital Economy and Society Index’ moeten halen, maar zouden de digitale inspanningen op termijn ook 50.000 nieuwe jobs moeten creëren. Terwijl er in de technologiesector dus heel wat banen zullen bijkomen, daalt het aantal IT-professionals in België. Omdat de vraag naar gespecialiseerde technologische skills toeneemt, zien we een heuse ‘war for talent’ in het IT-landschap. Om het juiste IT-talent voor hun organisatie te strikken, zullen bedrijven dus noodgedwongen compromissen moeten sluiten.

Ervaring opdoen

Een andere opvallende trend in de IT-sector is het toegenomen personeelsverloop. De afgelopen drie jaar veranderden bijna dubbel zoveel IT-professionals van job. En daar hebben ze zo hun redenen voor. Meer dan de helft wil graag meer gevarieerde professionele ervaring opdoen.

Maar ook de slechte werk-privébalans in de IT-sector en het gebrek aan erkenning spelen mee in hun beslissing. IT-specialisten willen vooral werken in een omgeving waarin ze zich kunnen blijven ontwikkelen en kunnen bijblijven met de nieuwste technologieën. Als u uw IT-talent tevreden wil houden, moet u dus genoeg investeren in opleidingsmogelijkheden en een aangename en transparante werksfeer creëren.

Welk startloon?

Het loon van een IT-professional hangt natuurlijk erg af van de functie. Maar ook andere factoren kunnen het startloon beïnvloeden. Om volgende redenen zouden werkgevers bereid zijn iets meer te betalen:
- Opleiding of kwalificaties
- Eerdere projectervaring
- Eerdere ervaring in een IT-bedrijf of in de IT-sector
- Eerdere ervaring in leiderschap
- Soft skills

Fikse opslag

Bijna zeven op de tien bedrijven vinden het moeilijker dan vijf jaar geleden om gekwalificeerd IT-talent te vinden. Robert Half stelt in zijn Salarisgids forse stijgingen vast van de lonen voor IT’ers, die de wanhopige bedrijven tegen elkaar kunnen uitspelen. Loonsverhogingen van acht procent of meer voor de beste krachten zullen volgend jaar gangbare praktijk zijn, blijkt uit de enquête, boven op een gemiddelde bonus van elf procent.

Bron: Robert Half en tijd.be