Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

HR-technologie is aan investeringen toe

HR-technologie is aan investeringen toe

50% van de hr-professionals in heel Europa geeft aan dat management en raad van bestuur ontevreden zijn over de aandacht die HR-technologie momenteel in de sector krijgt. Slechts 9% is tevreden.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Fosway Group, in samenwerking met SD Worx, een leverancier van wereldwijde hr- en payrolldiensten. In een tijd waarin hr een strategischere rol wil opnemen in de zakenwereld, wijst dit op een aanzienlijke uitdaging voor organisaties.

(SD Worx)

Investeringen in de pijplijn

Hoewel de ontevredenheid hoog is, worden er wel degelijk plannen gemaakt binnen de sector. De investeringen gaan naar

  • HR-technologie in het algemeen (76% van de bedrijven);
  • vooral in HR-analytics (68% van de organisaties).

45% van de bedrijven gaat zijn investeringen opkrikken binnen minder dan twee jaar en bij drie jaar neemt dat cijfer toe tot 65%.

Bijna alle bevraagde organisaties (95%) zijn het erover eens dat hoogwaardige gegevens en analyses belangrijk zijn voor het toekomstige succes van de onderneming.

Waarom?

Op de vraag waarom organisaties zouden investeren in hr-technologie, antwoordt

  • 76% dat hr een sterkere strategische zakenpartner wil worden.
  • 62% dat het essentieel talent wil identificeren
  • 58% dat de technologie nodig is voor beter leiderschap en management.

"Goede bedrijfsanalyses zijn een kernonderdeel geworden van zowat elke bedrijfsfunctie, maar de toepassing ervan binnen hr loopt achterop", zegt David Wilson, CEO van Fosway Group, die het Europese onderzoek leidde. "Goede analyses zijn echter fundamenteel voor hr om strategisch te kunnen samenwerken met het topmanagement, en om zijn eigen processen en investeringsprioriteiten te optimaliseren. Het zal trouwens belangrijke voordelen opleveren voor de kernprocessen, van het vinden en behouden van nieuw talent tot het verbeteren van interne processen en het werknemersengagement. De impact zal in het hele bedrijf gevoeld worden."

Nog niet altijd voldoende buy-in

Frederik Somers, Chief Transformation Officer van SD Worx België, ziet in de cijfers dat hr aan belang wint. "Uit het onderzoek blijkt duidelijk een echte wil tot verbeteren, zowel bij de personeelsdiensten als bij de belangrijkste beslissers in het bedrijfsleven. Hoewel de investering in hr wordt toegejuicht, is er nog werk aan de winkel om buy-in te krijgen van de hele organisatie in termen van het bedrijfsbreed gebruik van hr-gegevens en -analyses. Dat wordt de komende jaren de grootste uitdaging voor personeelsdiensten. Maar als het goed wordt gedaan, zal het een enorme impact hebben. Zo heeft een doorgedreven analyse al bijgedragen tot gericht advies rond capaciteitsvraagstukken en inplanning van medewerkers.”