Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

HR-beleid is nog dikwijls verdomd conservatief | Fons Leroy | VDAB

HR-beleid is nog dikwijls verdomd conservatief | Fons Leroy | VDAB

Vlaanderen heeft veel troeven, met onder meer een goed onderwijs en talrijke kennisinstellingen van wereldniveau, zo stelde Fons Leroy deze week voor een publiek van ruim 100 HR-professionals. Maar de gedelegeerd bestuurder van de VDAB betreurde meteen dat we helaas dikwijls blijven steken in een 'verdomd conservatief HR-beleid'. Met excuses aan de positieve uitzonderingen.

 

Fons Leroy van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) trapte gisteren de vijfde HR Summit af van SBS. In zijn analyse vertrok hij van de bekende VOCA-wereld, getypeerd door volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit. Ook de arbeidsmarkt staat dus voor grote veranderingen. Leroy pleitte o.m. voor meer respect en een beter klimaat voor ondernemerschap en werkgevers: "Ik droom van een soort Silicon Valley aan de Noordzee. Ook hier hebben we performante start-ups met goede businessmodellen. We moeten proactief naar de ontwikkelingen kijken en onze business van de toekomst daarop enten. Vlaanderen heeft troeven, waaronder een goed onderwijssysteem. We hebben een goed menselijk kapitaal, qua kennis, vaardigheden en ingesteldheid. In de economie van morgen is dat een troef."

 

“Bovendien ontstaan hier best wel veel kleine innovatieve bedrijven en elke stad heeft wel zijn start-upcampus. We hebben ook kennisinstellingen die top zijn in de wereld. Daar moeten we onze sterktes uithalen. Maar het HR-beleid is nog dikwijls verdomd conservatief. In Vlaanderen ligt de toekomst bij de medewerker. HR moet daar zijn verantwoordelijkheid nemen en afstappen van oude paradigma’s.”

 

De oplossing ligt volgens Fons Leroy in het opvoeden met een perspectief van loopbaanzekerheid in plaats van jobzekerheid. Dan is het verlies van een job geen drama. We moeten niet denken in beroepen, want die verdwijnen. “We moeten naar het diploma van het leven! Mensen hebben verschillende competenties en kunnen dus per definitie andere functies aan. Helaas is Vlaanderen slecht in levenslang leren. Elk bedrijf stopt met het vormen van mensen eens ze 45 zijn. Zowel bedrijf als medewerker moet investeren in werken met goesting!”

 

Tot slot pleitte Leroy voor veerkracht via autonomie en voor meer rock 'n roll-gehalte in de benadering van de arbeidsmarkt. Hij mist vandaag wat passie, durf en ambitie.