Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Het team van ... Marc Huygelen, country HR-manager Eastman

Het team van ... Marc Huygelen, country HR-manager Eastman

Ik ben best fier op mijn team. Het legde al een moeilijke weg af. Eastman is het resultaat van de samensmelting van Solutia en Taminco. Ik erfde dus twee HR-ploegen van mijn voorgangster. Die hadden weinig contact met elkaar. Vandaag stuur ik één team rechtstreeks aan en leid ik het andere via een manager. Dat moet nog omdat de procedures en systemen ons voorlopig niet toelaten in alles als één geheel te functioneren.

Toch heb ik geprobeerd van bij het begin de teams zoveel mogelijk te laten samenwerken. We hebben na mijn komst veel geïnvesteerd in het elkaar beter leren kennen. Naast het volgen van een Inside-training, zijn we ook regelmatig op stap gegaan. Samen de successen vieren zorgde ervoor dat mensen naar elkaar toegegroeid zijn.

We werkten het voorbije jaar met zijn allen in diverse werkgroepen. We onderzochten deelgebieden zoals comp & ben, payroll en rekrutering. Die subgroepen brachten de medewerkers dichter bij elkaar. Ze hadden een gemeenschappelijk doel, over de sites heen. We willen voor elk domein komen tot uniforme processen en systemen. Tegelijk bewezen we dat we niet moeten samenzitten om een team te zijn. Je kan perfect in vertrouwen samenwerken vanop verschillende locaties.

Ik merk veel passie en ondersteuning. We gingen door een moeilijke periode nadat een paar collega’s wegvielen door medische of familiale redenen. Dan pas merk je hoe sterk de ploeg  aan elkaar hangt en voor elkaar inspringt. Het eindresultaat mag er altijd zijn, al werken we soms met een minimumbezetting. Ook daar ben ik trots op.

De toekomst zal aanleiding geven tot veranderingen in de organisatiestructuur. Deze groei is organisch. We zetten de juiste stappen voorwaarts. Ik kijk ernaar uit dat proces te begeleiden. Samen bouwen we de bruggen onderweg.