Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Het team van ... Hildegard Hermans, directeur personeel UZA

Het team van ... Hildegard Hermans, directeur personeel UZA

Groei
Dankzij mijn topteam op HR, is UZA al dertien jaar Top Employer. We vormen een team van twintig professionals. Onze organisatie groeit al jaren en dat betekent dat we meegroeien en voortdurend veranderen. De voorbije jaren hebben we heel wat investeringen in technologie en HR-processen doorlopen. Onze laatste realisatie is de implementatie van een nieuw functieclassificatiesysteem. De rode draad doorheen ons HR-beleid is het inzetten op engagement van al onze medewerkers.

Flexibiliteit

Onze aandacht gaat uiteraard ook uit naar rekruteren. Deze HR-processen worden voortdurend sneller en efficiënter. Ons team gaat ervoor want zowel artsen als verpleegkundigen wachten ongeduldig op hun nieuwe collega’s. Dat vergt heel wat flexibiliteit van ons.

Nieuwe ideeën

Mijn team staat altijd open voor nieuwe ideeën en projecten. Meestal komen de medewerkers zelf met nieuwe denkbeelden aandraven. We staan open voor elke vorm van vernieuwing binnen HR. Daar staat een ploeg garant voor, die aangevuld wordt met jonge stagiairs masters en bachelors. Die kunnen blijvend bij ons aan de slag als het even meezit.
Dat we een professioneel en warm team zijn, merk ik aan de collega’s. Zij komen graag bij ons op de afdeling en vragen honderduit ons advies.