Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Het team van... Bart Pinxten, HR-director Eternit België en Nederland

Het team van... Bart Pinxten, HR-director Eternit België en Nederland

Welke wijzigingen onderging uw team recent?

Ruim twee jaar geleden werd op groepsniveau beslist om wereldwijd de collega’s van de loonadministratie uit de HR-structuren weg te halen en onder te brengen in het finance shared center. Dat was een ingrijpende verandering binnen het team. Daarnaast zijn we in 2018 een intensieve samenwerking gestart met de collega’s van het team in Nederland. Ondanks een geografische spreiding van driehonderd kilometer werken we nu grensoverschrijdend over de Benelux. Dat was een tweede evolutie met positieve gevolgen voor de dynamiek en de samenwerking.

Welke zijn de kenmerken van uw ploeg?

De HR-collega’s vormen anno 2019 een heel flexibele en wendbare ploeg. Zij vangen de frequent binnen de organisatie voorkomende wijzigingen op, maar blijven er ondertussen zelf niet van gespaard. Met het huidige team zijn we nog sterk met comp & ben bezig, maar we focussen nadrukkelijk op de soft HR-skills. De nadruk ligt hierbij op interne communicatie, employer branding en voornamelijk learning & development evenals de ontwikkeling van de organisatie. De invalshoek is echt wel van de harde naar de softe kant van HR verschoven.

Wat maakt hen speciaal binnen het bedrijf?

Ik trap misschien een open deur in, maar het is een groep van ongelofelijk toegewijde mensen met een heel sterk gevoel van eigenaarschap. Het zijn flexibele collega’s die doorheen alle wijzigingen steeds opbouwend en loyaal zijn gebleven. Dat waardeer ik enorm in hen. Binnen het bedrijf worden ze beschouwd als een businesspartner. We denken mee met alle processen en met de veranderingen die plaatsvinden. Terwijl we door een transformatie gaan, proberen we toegevoegde waarde te leveren, met een sterke focus op leiderschap en interne communicatie.

Wat brengt de toekomst?

Ik neem begin 2019 een nieuwe verantwoordelijkheid op binnen de operationsdivisie op Europees niveau. Ik doe dat met veel enthousiasme en motivatie. Toch vind ik het jammer dat ik mijn team moet achterlaten. Dat is de keerzijde van de medaille. We werkten gedurende acht jaar fantastisch samen.