Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Geluk op het Werk-piramide

Geluk op het Werk-piramide

Sheila Neijman is gespecialiseerd in emotionele intelligentie, leiderschap en geluksmanagement. Met haar bureau Heart4Happiness focust ze op positieve gedragsondersteuning en een belonende cultuur. “Dat is niet alleen voor ouders en op scholen belangrijk,” zegt ze, “maar ook op het werk.”

Nu heeft ze een model ontwikkeld dat positieve gedragsmatige ondersteuning biedt. Deze 'Geluk op het Werk'-piramide bestaat uit vijf niveaus die volgens haar voor gelukkige medewerkers kunnen zorgen als een organisatie systematisch de vijf stappen chronologisch volgt.

“In de eerste plaats komt het erop aan een een emotioneel veilig klimaat te creëren”, zegt ze. “Dat is noodzakelijk om voor vertrouwen te zorgen en het is het fundament waarop organisaties positieve relaties kunnen uitbouwen. In de volgende fases kunnen organisaties sociale en emotionele strategieën uitbouwen en eventueel met individuele begeleiding uiteindelijk tot resultaten komen.” 

Door gebruik te maken van deze piramide zijn organisaties volgens haar in staat om resultaten te verbeteren, prestaties te verhogen, beter samen te werken, problemen efficiënter op te lossen en meer sociale en emotionele gezondheid te creëren.

Heart4Happiness ontwikkelde ook een opleiding tot 'Gelukscoach'. De opleiding is bedoeld voor mensen die het beste uit zichzelf en de anderen willen halen en meer betekenis in het hun leven en hun werk willen ervaren, of die als Chief Happiness Officer of gelukscoach aan de slag willen gaan. 

“Organisaties spenderen veel geld om Employee Engagement te verbeteren”, geeft Neijman nog aan. “Iedereen weet ondertussen dat de productiviteit en de klantentevredenheid stijgt bij organisaties die prat kunnen gaan op een hoge mate van  medewerkersbetrokkenheid, maar toch blijven organisaties klagen over die betrokkenheid. Ik maak me sterk dat het piramidemodel daar iets aan kan doen.”