Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Geert Aelbrecht: "Besix investeert fors in verhogen van weerbaarheid"

Geert Aelbrecht:

Besix rolt wereldwijd het programma van Better Minds at Work. De Belgische aannemersgroep wil de veerkracht van alle medewerkers verhogen, zo stelt Group Human Resources & Communication Director Geert Aelbrecht. 

Voor iedereen

Besix, dat vorig jaar met zowat 20.000 medewerkers een omzet van 2,35 miljard euro realiseerde, start dezer dagen met een programma om de weerbaarheid van alle medewerkers te verhogen. “We zijn hiervoor in zee gegaan met Better Minds at Work”, zegt Group HR Director Geert Aelbrecht. “Het bedrijf van Elke Geraerts en Pia Buysse, dat via positieve psychologie en met een aanpak die gefundeerd is op de recentste wetenschappelijke inzichten en op praktijkervaringen, zal eerst in België, vervolgens in de Europese landen en daarna in de rest van de wereld infosessies, opvolgsessies en toolboxmeetings organiseren die onze mensen weerbaarder moeten maken. We beginnen met de managers om vervolgens het programma voor iedereen uit te rollen.”

Veerkracht

Besix heeft volgens Geert Aelbrecht altijd al veel belang gehecht aan de ontwikkeling van veerkacht. “Als onderneming die continu bezig is met projecten, voelen wij misschien nog meer dan andere bedrijven dat medewerkers voortdurend blootstaan aan druk om op tijd op te leveren en tegelijk om te gaan met permanente veranderingen. Daarnaast kan niemand ontkennen dat de digitale maatschappij voor bijkomende druk zorgt en een bedreiging kan vormen voor de focus die altijd nodig blijft. We hebben het gevoel dat we onze mensen best wapenen om daarmee om te gaan.”

Voorzorg

Het programma zal de medewerkers van Besix leren hoe ze de problematiek van te veel druk kunnen identificeren, en vooral wat ze eraan kunnen doen om te voorkomen dat die hen onderuit haalt. “Het is immers zonde dat talent omwille van die toenemende druk voor korte of langere tijd uitvalt”, zegt Geert Aelbrecht nog. “We zijn ervan overtuigd dat we met dit programma onze mensen beter kunnen doen beseffen dat ook zij hun limieten hebben en hen met eenvoudige tips zullen kunnen inspireren om te weten wat ze moeten doen om tijdig de boog wat te ontspannen. We trekken daar flink wat middelen voor uit, omdat we niet alleen lippendienst willen bewijzen aan de zorg en het welbevinden van onze medewerkers. Het terugdringen van de problematiek van het ziekteverzuim is volgens ons immers een gedeelde verantwoordelijkheid. Het hele project wordt binnen HR begeleid door HR Business Partner Axelle Golinvaux.”