Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Flexibel verlonen bij Europabank

Flexibel verlonen bij Europabank

Nichespeler Europabank maakt van persoonlijk contact met fysieke kantoren een prioriteit. De bank trekt die lijn door naar haar personeelsbeleid, onder meer via een systeem van flexibel verlonen.

Persoonlijke band

Rudi Vanlangendyck, CEO Europabank, en directeur HR Thomas De Meyer beseffen dat ze als nichespeler innovatief uit de hoek moeten komen om commercieel en financieel talent aan te trekken. "We zijn geen grootbank, maar door in te spelen op de individuele behoeften van medewerkers, bieden we een extra troef. Die flexibiliteit past perfect bij onze dynamiek en de groeikansen die we bieden. Als ‘familiale’ bank met 340 medewerkers streven we natuurlijk naar een persoonlijke band met onze medewerkers.”

Meer keuze qua mobiliteit, meer vervoersmodi

De nichebank heeft dat vertaald in een flexibel verloningspakket met hulp van HR-dienstverlener SD Worx. Er ligt nogal wat nadruk op mobiliteit. “Leasefietsen zijn bijvoorbeeld interessant voor woon-werkverkeer; een afstand van 30 km wordt met een elektrische fiets of speedbike makkelijker overbrugbaar en krijgt een financieel duwtje in de rug met de fietsvergoeding van 0,22 euro per kilometer per dag. En het is goed voor de gezondheid.”

Ook voorziet Europabank in een terugbetaling van parkeerfaciliteiten aan de rand van de stad, in combinatie met de fiets en het openbaar vervoer. Ook lockers of een parkeerplaats voor fiets of wagen aan het station kunnen. Die deeltrajecten worden zo comfortabeler en voor iedereen toegankelijk.

Salariswagens

Ter vergelijking: de firma telt momenteel 48 salariswagens op 340 medewerkers. Door een keuze voor een salariswagen kunnen medewerkers bv. een oude privéwagen vervangen tegen interessante bedrijfsvoorwaarden, inclusief verzekering, winterbanden, ... met de nodige aandacht voor CO2 en de emissiezones. De extra keuze vertaalt zich lang niet altijd in extra auto's. Thomas De Meyer: "Sinds de start van flexibele verloning zien we het aandeel van de fiets in het woon-werkverkeer zelfs licht stijgen. Zeker geen stijging van de wagen voor woon-werkverkeer.”

Leasefietsen

“Maar," gaat de directeur HR verder, "we voorzien de grootste groei in de leasefietsen, zeker in combinatie met de fietsvergoeding, een interessant en aantrekkelijk voordeel. Zo hebben verschillende medewerkers geopteerd voor een leasefiets op drie jaar. Het onderhoud is inbegrepen en de restwaarde is beperkt. Op deze manier beschikken ze over een kwalitatieve (elektrische) fiets aan gunstige voorwaarden en ... een goede fysieke conditie.”

Extra verlofdagen

“Extra verlofdagen hebben zoals verwacht veel succes," aldus Thomas de Meyer, "maar we zorgen er uiteraard voor dat het systeem haalbaar blijft voor de structuur van onze onderneming. Vanaf 45 jaar zal men vanaf 2019 bovendien bijkomende verlofdagen kunnen kiezen. De terugbetaling van individueel pensioensparen heeft ervoor gezorgd dat er mensen gestart zijn met pensioensparen. Ook de aanvullende kinderbijslag is een populair voordeel waarmee we de gezinnen willen ondersteunen.”

BRON: SD Worx