Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Fit in je hoofd, goed in je vel

Fit in je hoofd, goed in je vel

Nooit eerder kampten zoveel mensen met depressieve gevoelens en angststoornissen. Ook op de werkvloer heeft dat zijn gevolgen. Om uitval te voorkomen ziet Boudewijn D’Hauwers, preventieadviseur psychosociale aspecten bij Mensura, twee oplossingen: het taboe rond mentaal welzijn doorbreken en de veerkracht van werknemers helpen verhogen.

Boudewijn D’Hauwers: “Psychologische bijstand is niet alleen toegankelijker, er gaat ook meer aandacht uit naar mentale gezondheid. Denk maar aan de Werelddag Geestelijke Gezondheid of de Vlaamse film Everybody Happy. Dergelijke initiatieven verlagen de drempel om mensen hun verhaal te laten doen.”

Veerkracht

Toch vallen werknemers almaar vaker uit door burn-out en stress. Een belangrijke factor om deze kwalen de baas te blijven, is veerkracht, of de mate waarin iemand kan omgaan met spanning en tegenslag. Boudewijn D'Hauwers: “Wie een hoge veerkracht heeft, blijft goed functioneren in moeilijke omstandigheden en past zich succesvol aan. Maar bij wie minder weerbaar is, stapelt stress zich op. Veerkracht is iets wat we in onze kindertijd ontwikkelen. Voorts beïnvloeden ook het ondersteunende sociaal netwerk, fysieke welzijn en inzicht in de problematiek de mate waarin iemand makkelijker of moeizamer ‘terugveert’.”

Trainen

Veerkracht is geen statisch begrip: het kan verschillen van tijd tot tijd. Bovendien is het iets wat we kunnen trainen. “Werkgevers kunnen hun medewerkers daar zeker bij helpen”, stelt Boudewijn D'Hauwers. “Veerkracht verhogen draait om anders in het leven staan, anders leren denken. Daar kunnen een workshop veerkracht of een bezoek aan de arbeidspsycholoog aan bijdragen bijvoorbeeld.”
“Naast de draagkracht, kunnen werkgevers natuurlijk ook de draaglast aanpakken, of op zijn minst onder de loep nemen. Hoe hoog is de werkdruk in het bedrijf? Hoe hoog wordt de lat gelegd? Zitten de agenda’s niet overvol? Of kunnen de taken misschien anders worden verdeeld?”

Taboe rond geestelijke gezondheid

Medewerkers helpen om hun weerbaarheid te verhogen, kan alleen binnen een open, positieve werksfeer. “Steeds meer bedrijven sensibiliseren en informeren leidinggevenden of ze stellen burn-outcoaches aan. Ook inzetten op communicatie over mentale gezondheid helpt het thema uit de taboesfeer te halen: campagnes, roadshows, een intern magazine, een getuigenis van een collega, een korte, maandelijkse meeting enzovoort. Alle beetjes helpen.” Zo is er ook Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Deze campagne van de Vlaamse overheid biedt tien tips voor het trainen van veerkracht – een perfect hulpmiddel om mentale gezondheid binnen de organisatie in de kijker te zetten.

Bron: Mensura.be