Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Externe functiewissels mogelijk tussen bank- en zorgsector

Externe functiewissels mogelijk tussen bank- en zorgsector

De banksector sloot een een protocolakkoord met de bonden om overtollig personeel door te sturen naar andere sectoren, zo schrijven L'Echo en een aantal andere kranten. De eerste experimenten komen er met de zorgsector.

Banken kampen met grote mismatches tussen talent en functies. Oudere werknemers worden eigenlijk te duur in verhouding tot hun productiviteit. In het verleden probeerde een aantal banken hen te ontslaan of met brugpensioen te sturen.

Voordeliger dan SWT-regeling

Voor vijftigplussers kunnen ze ook een beroep doen op experience@work. Senior werknemers van een bedrijf gaan aan de slag in andere bedrijven, terwijl ze tegelijk hun contract met hun oorspronkelijke werkgever behouden. De bedrijven waar de werknemers tewerkgesteld worden, betalen een deel van die loonlast terug. Het verschil is voor de oorspronkelijke werkgever beduidend voordeliger dan een SWT-regeling (Stelsel van Werkloosheid met bedrijfsToeslag).

Het platform Experience@Work promoot het concept van co-sourcing al sinds 2015 in België. Sinds de oprichting ervan gingen al zestig mensen aan de slag bij een nieuwe werkgever. Het begon als experiment door HazelHeartwood, KBC, Proximus en AXA, met ondersteuning van SD Worx, VDAB en The Shift. Intussen zijn al elf werkgevers aangesloten op het platform.

De banken werken nu akkoorden uit met sectoren die talent te kort hebben. Er is volgens een aantal kranten een eerste akkoord ondertekend met de zorgsector. Gewezen medewerkers van banken kunnen dan een omscholing beginnen, naar verluidt vanaf september.