Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Evolutie in soorten personeel krijgt weinig aandacht

Evolutie in soorten personeel krijgt weinig aandacht

In Deloittes Human Capital Trends duikt de ‘gig economy’ (klusjeseconomie) al jaren duidelijk op als trend. Sedert werd de evolutie in de aard van het personeelsbestand een toptrend, maar in België daalt de aandacht ervoor.

68 procent vond het belangrijk in 2017, tegenover 52 procent in 2018. Wereldwijd vindt 65 procent het belangrijk om het personeelsecosysteem te managen.

Omgaan met een alternatief personeelsbestand staat in de schijnwerpers bij sociaal bewuste organisaties. Wereldwijd verwacht 37 procent van de organisaties een toename van contractanten, 23 procent van freelancers en 13 procent van gigwerkers tegen 2020.

Ondanks deze verwachte groei zegt slechts 16 procent een beleid en regels te hebben uitgewerkt om deze diverse werknemerstypes te managen. In België bedraagt dat cijfer slechts 11 procent.

België hinkt op dat gebied duidelijk achterop bij bepaalde andere landen. Frankrijk beschikt bijvoorbeeld over een juridisch systeem om gigwerk mogelijk te maken en te beschermen, terwijl daar in België nog volop over gesproken wordt.

Deloittes Human Capital Trends (editie 2018) is gebaseerd op de input van 649 respondenten (70 procent business en 30 procent HR).