Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

e5 mode werkt aan welzijnsbeleid met game

e5 mode werkt aan welzijnsbeleid met game

Werknemers van e5 mode kunnen de komende negen weken vrijwillig deelnemen aan een FitGame. Een interne tevredenheidsenquête wees uit dat de e5-medewerkers meer aan hun gezondheid willen werken.

De FitGame is een spel waarin collega’s het negen weken lang tegen elkaar opnemen in teams van twee tot zes personen. Het spel is ontwikkeld door gezondheidsprogramma Fitbees en start met een gezondheidscheck, in samenwerking met Securex. In verschillende e5-vestigingen doen de medewerkers enkele conditietesten en ondergaan ze een analyse om een gezondheidsprofiel op te stellen.

Persoonlijke doelen

De deelnemer geeft aan wat zijn persoonlijk doel is. Dat kan op mentaal vlak (mindfulness- of ademhalingsoefeningen, beter slapen, …) of op fysiek vlak (afvallen, tien kilometer leren lopen, spiermassa aanmaken, …). Na de check ontvangt hij een persoonlijk to-dolijstje, algemene informatie en tips en tricks.

Via een app kunnen de deelnemers dagelijks hun gegevens ingeven. Door gezond te eten, meer te bewegen, te stoppen met roken ..., verdienen ze punten. Na negen weken doen ze een nieuwe gezondheidscheck om de doelstelling te evalueren.

Weerbaarheid

Deze eerste FitGame is een proefproject. e5 mode wil initiatieven blijven aanbieden zodat de werknemers (in hun vrije tijd) aan hun gezondheid kunnen werken.

e5 mode zet nog enkele andere acties op. Zo nam het modebedrijf dit jaar voor de tweede keer deel aan de Ballonloop in Sint-Niklaas. Tijdens tweewekelijkse sessies worden daarnaast initiaties en workshops yoga, dans, pilates en ‘stretch & relax’ gegeven. Ook inzake ergonomie is er een aanbod: hef- en tilopleidingen en goede raad voor beeldschermwerkers. 

CEO Alexander Talpe, zelf triatleet in zijn vrije tijd, legt de link tussen klanten die zich goed in hun vel voelen en zijn medewerkers. "En dat zowel fysiek als mentaal. Fitheid zorgt voor weerbaarheid.”